Internetov sluby pro koly
portál pro všechny maminky
Dnes je pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, zítra Marcela
Vyhledávání

Chce jít vaše ratolest za svým snem? Neodrazujte ji

Chce jít vaše ratolest za svým snem? Neodrazujte ji
28. 11. - Články
Je vaše dítě nadané a chce studovat některý z oborů s talentovou zkouškou? Podpořte jej a dohlédněte, aby si stihlo včas podat přihlášku – termín brzy vyprší!

Sní vaše ratolest o nějakém nepříliš běžném povolání? Má zájem například o umělecké obory, konzervatoř či gymnázium se sportovním zaměřením? Neodmítejte její přání ihned a rázně. Možná se vám to nezdá jako nejlepší cesta, ale je-li to alespoň trochu možné, zkuste ji podpořit a nesrážejte její sebevědomí!

Sázka na jistotu?

Přesto, že má váš syn/vaše dcera v některé oblasti nesporný talent, vy si myslíte, že by se měl/a věnovat něčemu jinému? Něčemu, co bude pro život užitečnější a přínosnější, a díky čemuž nalezne stoprocentně uplatnění a nebude muset tvrdě živořit?


Možná máte pravdu, ALE…. Je v dnešní době vůbec něco jisté? A má cenu vaši ratolest do něčeho tlačit, i když se může stát, že se s vámi rozhádá na celý život a ve svém budoucím povolání bude nešťastná?


Popřemýšlejte nad tím, a bude-li to trochu možné, zkuste být objektivní.

Podpora

Jestliže dospějete k názoru, že štěstí vašeho potomka je to nejdůležitější na světě, a proto jej v jeho snech podpoříte, dohlédněte na to, aby si včas podal přihlášku. Ať už to bude na konzervatoř či sportovní gymnázium, je termín odevzdání již 30. listopadu 2022!

Výsledek

Koneckonců, dá-li se na některou z výše uvedených cest, čeká ho hned po novém roce talentová zkouška, a má-li opravdu nadání, zkouška to odhalí. Pokud ne, nebudete si muset vyčítat, že jste neudělala všechno pro to, aby se vašemu synovi/vaší dceři splnil sen.

Náhradní řešení

Navíc, nastane-li ta horší varianta, bude pak ještě dost času na to, aby si vaše ratolest podala přihlášku na 2 další školy a šla studovat něco tradičního. Třeba pak i ona propadne „kouzlu“ svého studovaného oboru a bude nakonec ráda, jak to vše dopadlo.


A kdyby se přeci jen nehodlala svého snu úplně vzdát, může zkoušet štěstí i další roky, dělat si různé kurzy apod. Nebo se svému zájmu bude moci věnovat alespoň okrajově – ve svém volném čase.


Ať už to ale dopadne jakkoliv, je důležité, aby viděla, že ve vás má podporu a jste schopna a ochotna o tom všem otevřeně diskutovat a vyslechnout si veškeré její argumenty. 
 

 


Sdílejte s přáteli
Facebook sdílení

Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |

Reklama

Komentáře k článku

FINANČNÍ PROBLÉMY
Květiny

6.1.2021, cena: 10000 Kč
boruvky
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
prodam
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
 

Trička s vlastním potiskem
snadně, rychle a zábavně.

Základní školy
přehledný seznam všech základních škol v ČR.

Online hry
výběr z těch nejlepších online her.


Buďte originální a kupte si vtipné těhotenské tričko. Použijte slevový kód SUPERMAMINA na 10 % slevu!

Vtipné tričko pro těhotné