Internetov sluby pro koly
portál pro všechny maminky
Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, zítra Rostislav
Vyhledávání

Vzdělávací hračky pro vaše děti? Proč ne…

Vzdělávací hračky pro vaše děti? Proč ne…
14. 8. - Hrajeme si
V současné době je trh úplně plný různých hraček, ovšem ne všechny jsou kvalitní a některé ani pro děti vhodné. Neodpovídají totiž bezpečnostním požadavkům. Ale co je vedle bezpečnosti také důležité? Aby hračka měla nějaký význam a smysl.

Rozvoj osobnosti dítěte závisí nejvíce na jeho výchově, která velmi výrazně ovlivňuje jeho vývoj i osobnost. Jenže, co když na dítě nemají rodiče čas? No co, posadí jej k televizi! Jenže to bohužel není ta nejlepší výchova.


Dítě se rozvíjí nejvíce v prvních deseti letech svého života, jak emočně, tak osobnostně. Jeho vystupování, sebevědomí a odvaha jsou provázány tím, jak se k němu chová okolí a jaké je jeho dětství.


K tomu, aby se dítě rozvíjelo v různých směrech, mohou pomoci hry a hračky, které rozvíjí slovní zásobu, představivost, tvořivost, šikovnost a další dovednosti. Takové hračky můžete najít na webu Hračkyvzdělávačky.cz.


Co takhle hra Akce Ostrov. Ta je určena pro děti předškolního věku, s jejíž pomocí se u dětí zábavnou formou rozvíjí dovednosti a schopnosti potřebné pro zápis dětí do první třídy, tedy rozpoznávání velikosti, délky, barev či množství. A na co je v této hře kladen zvláštní důraz? Na rozvoj řečových dovedností. S pomocí této hry se děti naučí vyjadřovat a komunikovat s okolím.


Ale zase nejde jen o to, něco děti naučit, ale zároveň je také pobavit. Hra spočívá v tom, že hráči sledují příběh ztracených mladých výzkumníků na zapomenutém ostrově. Úkolem hráčů je popisovat stopy ztracené výpravy, které cestou naleznou. Děti se u toho baví, aniž by jen tušily, že se něco učí.


Naopak hrou Emušáci děti podporují rozvoj své emoční inteligence. První z Emušáků je Ferda a jeho mouchy. Nejde vůbec o deskovou hru, nýbrž o plyšovou hračku, která je hlavní postavou v knize pohádek, která je součástí balení. K Ferdovi patří samozřejmě i jeho plyšové mouchy a samozřejmě mucholapka, aby bylo možné mouchy chytit. Každá moucha pak představuje nějakou emoci a už je čistě jenom na dítěti, s jakou emocí se ztotožní.


Nebo snad chcete, aby se vaše dítě vzdělávalo i na výletech, které pořádáte o prázdninách či víkendech a nestačí vám pouze výklady na hradech a zámcích nebo to, co si vy už jen matně pamatujete ze školy? Proč se nezapojit do vzdělávání s nimi.


Taková Pecka pro děcka všecka zabaví vás i vaše děti. Jde o hry přiměřené věku dítěte, takže je naleznete v různých provedeních. Informace, které dítě získá hrou, jsou pro něj mnohem lépe uchovatelné v paměti. Jedná se o Objevitelské deníky, které rozvíjí logiku, tvořivost, pohybové dovednosti, mezilidské vztahy, orientaci, paměť a vyjadřování. Navíc máte jistotu, že je to bude bavit víc než obyčejný hodinový výklad od průvodkyně.


Součástí balíčků jsou pak různé pomůcky k aktivitám a hrám, takže nemusíte shánět nic navíc.


Nebo snad chcete, aby vaše děti více přemýšlely o světě kolem sebe? K tomu je určena hra Ekopolis. Díky této hře, že se dítě stává hlavním stavitelem města a musí přemýšlet o tom, kde postaví školu, kde sportovní stadion nebo elektrárnu. Takto podporujete jeho ekonomické a ekologické potřeby, případně mu je tak začínáte vštěpovat. V této hře každý hráč sám vidí důsledky svého rozhodnutí, které pak může krásně aplikovat do běžného života. Navíc je hra určena pro děti od 9 let, jejich rodiče i prarodiče. Pobavit se může tedy celá rodina!


Jaký máte nyní názor na hračky na českém trhu? Myslíte si, že takové hračky nejsou potřeba nebo jsou naopak nezbytné? Již učitel národů Komenský věděl, že nejlepší je škola hrou, tak proč to nezkusit.
 


Sdílejte s přáteli
Facebook sdílení

Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |

Reklama

Komentáře k článku

FINANČNÍ PROBLÉMY
Květiny

6.1.2021, cena: 10000 Kč
boruvky
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
prodam
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
 

Trička s vlastním potiskem
snadně, rychle a zábavně.

Základní školy
přehledný seznam všech základních škol v ČR.

Online hry
výběr z těch nejlepších online her.


Buďte originální a kupte si vtipné těhotenské tričko. Použijte slevový kód SUPERMAMINA na 10 % slevu!

Vtipné tričko pro těhotné