Internetov sluby pro koly
portál pro všechny maminky
Dnes je pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, zítra Marcela
Vyhledávání

Jak oznámit těhotenství rodině či v práci?

Jak oznámit těhotenství rodině či v práci?
29. 9. - Těhotenství
Kdy je ten správný čas oznámit těhotenství rodině či v práci a jak to udělat?

Dle pověr a babských rad by měla každá žena počkat s oznamováním asi do 3 měsíce těhotenství, do 14 týdne, tedy do začátku druhého trimestru. Po morfologickém ultrazvuku neboli prenatálním screeningu, když už víte, že je u vašeho děťátka všechno v pořádku a roste tak jak má, se už se svým štěstíčkem nemusíte skrývat před nepřízní okolích vlivů. Navíc už nastává doba, kdy vám pomalu ale jistě začíná růst bříško a každou chvíli to může být pod tričkem vidět (jestli už nevykouklo dříve).


Nejdříve to oznamte rodině, případným sourozencům děťátka. Poté přijde chvíle, kdy tato radostná událost musí překročit práh vašeho zaměstnání.

Jak oznámit těhotenství v práci?

Je otázka, jestli už to na vás kolegové a nadřízení dávno nepoznali. Pokud jste měla bouřlivý začátek těhotenství, nebylo vám dobře, tak je dost dobře možné, že už to dávno tuší. Ale teď jde o to, oznámit to nějak oficiálně.


Existují vzory dopisů s názvem „Oznámení těhotenství“. Vyplníte potřebné údaje, oznámíte v něm předběžný termín porodu, atd. a odevzdáte společně s lékařským potvrzením, že jste si to nevymyslela. To však není povinné, tak proč si s tím přidělávat práci. Stačí, když v práci předložíte okopírovaný těhotenský průkaz. Ale pokud to chcete mít se vší parádou, tak se do toho pusťte. Rovnou si však udělejte více kopií.


Nejdříve tuto radostnou zprávu zvěstujte svému přímému nadřízenému či nadřízené. Přeci jen, tato osoba by to měla vědět od vás jako první. Pak už může oznamování pokračovat na vyšší posty – hlavně na personální a mzdové oddělení. Tam si udělají kopii vašeho těhotenského průkazu, aby jej mohli zaevidovat. Pak už jen domluvit za sebe náhradu a můžete se pomalu těšit na nový přírůstek do rodiny, na to malé štěstí 


Sdílejte s přáteli
Facebook sdílení

Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |

Reklama

Komentáře k článku

FINANČNÍ PROBLÉMY
Květiny

6.1.2021, cena: 10000 Kč
boruvky
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
prodam
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
 

Trička s vlastním potiskem
snadně, rychle a zábavně.

Základní školy
přehledný seznam všech základních škol v ČR.

Online hry
výběr z těch nejlepších online her.


Buďte originální a kupte si vtipné těhotenské tričko. Použijte slevový kód SUPERMAMINA na 10 % slevu!

Vtipné tričko pro těhotné