Internetov sluby pro koly
portál pro všechny maminky
Dnes je sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, zítra Alexandra
Vyhledávání

Recepty na silvestrovskou párty

Recepty na silvestrovskou párty
18. 12. - Volný čas
Zatímco Vánoce se ve většině rodin slaví klasicky v nejužším kruhu s tradičním jídelníčkem, silvestra už si každý naplánuje podle svých představ. Ať už se oslavy konce roku odehrávají doma, na chatě, nebo v restauraci, nikdy nesmí chybět chutné a nápadité občerstvení. Většinou se volí takové varianty, které lze připravit dopředu a případně vzít s sebou, aby se i hostitelé mohli dobře bavit.

Českou klasikou jsou chlebíčky a jednohubky s různými pomazánkami a oblohami. Oblíbené jsou také slané drobnosti z listového těsta, jako jsou tyčinky, jednoduché nebo plněné, taštičky s pórkem a uzeným, šneci se sýrem a salámem.


Porozhlédnout se můžeme i v zahraničních kuchyních a inspiraci najít ve francouzské, španělské, řecké či italské kuchyni. Na výletech po okolních zemích jsme už jistě objevili mnoho kulinářských zajímavostí – slovenské pagáčky, polské zapekanky s houbami, ukrajinské pirohy, rakouské domácí chleby se škvarkovou pomazánkou.


Královským vynálezem španělské kuchyně jsou tapas, o nichž se vyprávějí celé legendy. Jsou to malé drobnůstky k zakousnutí, které se podávají k pivu nebo vínu. Mohou to být nejrůznější druhy sýrů a klobásek, uzeniny, slanina s opečenou cuketou, rybičky v nálevu, smažené i zalité omáčkou, krokety rybí nebo zeleninové, masové kuličky, chobotničky v omáčce, kalamáry, krevety a další plody moře.


Podobně jako v Itálii pizza, jsou ve Francii oblíbené křehké slané koláče quiche se smetanovou náplní se sýrem nebo masem, jejichž příprava je velmi jednoduchá.

Slaninovo-česnekový quiche se sýrem

Na těsto potřebujeme 250 gramů hladké mouky, 75 gramů Hery, sůl, mletý černý pepř, 3 lžíce oleje, 6-8 lžic vody, hladká mouka na podsypání těsta, trocha Hery na vymazání formy.


Náplň připravíme z 200 gramů anglické slaniny, 1-2 lžící oleje, 6-7 stroužků česneku, 2 středních kusů cibule, 4 vejcí, 2,5 dl smetany na vaření, sůl, 200 gramů strouhaného sýru.


Návod na přípravu: Povolenou Heru rozdrobíme do mouky, osolíme, opepříme, přilijeme olej a vodu a vypracujeme těsto. Necháme v lednici 2-3 hodiny (klidně i do druhého dne) odpočinout. Náplň připravíme z prolisovaného česneku, cibule nakrájené na půlkolečka a slaniny nakrájené na kostičky. Slaninu osmažíme na pánvi, přidáme cibuli a česnek, můžeme přidat olej. Na pomoučené desce vyválíme těsto, kterým vyložíme formu o průměru 26 cm. Těsto propícháme vidličkou a pak na něj rozložíme náplň. Vyšleháme žloutky se smetanou, osolíme, přidáme sýr a sníh z bílků a rozetřeme na náplň. Pečeme v troubě předehřáté na 200 C° asi 40 minut. Po upečení necháme 40 minut vychladnout.


Stále oblíbenější formou lehkého občerstvení jsou nejrůznější dipy se zeleninovými tyčinkami nebo chipsy. Dip je hustá omáčka, do které se namáčí kousky jídla. Základ většinou tvoří jogurt nebo majonéza.

 

Bylinkový dip

Bylinky (petrželovou nať, pažitku, kopr) a česnek nasekáme nadrobno, tvaroh, smetanu a jogurt vyšleháme, ochutíme kořením Knorr Salad Dressing Bylinkový a smícháme dohromady.


Ať už budete mít na silvestrovské tabuli cokoli, hlavně se dobře bavte s lidmi, které máte rádi! Tyto a další zajímavé recepty nejen na silvestra naleznete v online kuchařce ReceptyNaKaždýDen.cz.

 

 


Sdílejte s přáteli
Facebook sdílení

Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |

Reklama

Komentáře k článku

FINANČNÍ PROBLÉMY
Květiny

6.1.2021, cena: 10000 Kč
boruvky
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
prodam
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
 

Trička s vlastním potiskem
snadně, rychle a zábavně.

Základní školy
přehledný seznam všech základních škol v ČR.

Online hry
výběr z těch nejlepších online her.


Buďte originální a kupte si vtipné těhotenské tričko. Použijte slevový kód SUPERMAMINA na 10 % slevu!

Vtipné tričko pro těhotné