Internetov sluby pro koly
portál pro všechny maminky
Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, zítra Rostislav
Vyhledávání

Výběr dětského tábora

Výběr dětského tábora
15. 6. - Volný čas
Jsme v polovině června a s ním přišel i nejvyšší čas vymyslet letní program pro vaše ratolesti. Dva měsíce jsou dlouhá doba, a proto je zapotřebí vymyslet nejeden plán. A jedním z nich může být i dětský tábor…

Letní prázdniny se blíží a vy tak jistě potřebujete svá dítka na tuto dobu nějak zabavit. Kam je ale „poslat“? Komu je svěřit pod „křídla“? Nejlepší variantou samozřejmě bývají babičky, které se o vaše ratolesti s láskou postarají. Ale co když vhodné „hlídací“ babičky nemáte? Dva měsíce volna vám nikdo v zaměstnání nedá a vaše děti dozor potřebují. Jisté řešení tedy může nabízet dětský tábor. Vaše dítko si zde užije spoustu legrace, naučí se mnoho nového, potká další kamarády, atd. Jak ale takový tábor co nejlépe vybrat a na co si dát při jeho výběru pozor?

Důležité rozhodnutí

Jestliže váš potomek ještě nikdy na žádném táboře nebyl, pak je na místě nejprve řádně zvážit, zda takovýto pobyt zvládne. Zda je připraven strávit 2 – 3 týdny bez vás, bez vaší péče a společnosti. Dále je důležité vzít v potaz, zda je alespoň do jisté míry dostatečně samostatný. Pokud jste totiž za něj do této doby všechno dělala vy, pak by byl i na táboře odkázán na pomoc jiných, a mohl se tak stát terčem posměchu ostatních dětí. Tím by pro něj byl pobyt na táboře spíše „peklem“, než příjemným zážitkem. V tom případě jej na tábor raději neposílejte a vymýšlejte jinou alternativu….

Jaký tábor vybrat?

Pokud se přeci jen rozhodnete vaše dítko na tábor poslat, pak je důležité vybrat správně typ tábora. Dnešní nabídka je totiž velice široká, a vy tak pro své dítko můžete vybírat z táborů stanových, putovních nebo třeba táborů, kdy jsou děti ubytovány ve zděných budovách. Dále je zapotřebí zvážit, zda dáte přednost táboru „klasickému“ či zaměřenému na určitou zájmovou či vzdělávací oblast (například tábory jazykové, tábory s koňmi, apod.).


Ovšem úplně nejlepší variantou, jak vybrat vhodný typ tohoto prázdninového pobytu, je poslat vaši ratolest na tábor sportovního či jiného klubu, který navštěvuje během roku. Nejenom, že tam bude mít alespoň nějaké kamarády a bude mu i vyhovovat zaměření tábora, ale i vy sama budete klidnější, neboť budete dobře znát vedoucí, jež tam budou vaší ratolesti dozorovat.

Na co při volbě dát?

Jedním ze základních pilířů, o které se budete při rozhodování opírat, by měly být reference na pořadatele tábora. A to nejlépe od vašich známých, kteří s ním už měli určité zkušenosti a mohou vám tak říci, v čem vám tábor organizačně vyhovoval i nevyhovoval, jak nadšená se jejich ratolest vrátila apod.


Dále si ověřte, jak dlouhá je praxe pořadatelů tábora či zda děti budou mít kvalifikované vedoucí i zdravotníka. S hlavním vedoucím se seznamte nejlépe osobně, uvidíte, jaký na vás udělá dojem.

Další kritéria

V neposlední řadě se také ujistěte, že bude tábor ve vhodných prostorách a bude splňovat dostatečné hygienické podmínky. Zřejmě byste nechtěla, aby si vaše dítko přivezlo z tábora kromě nezapomenutelných zážitků i nějaký ten „dáreček“ navíc…


Vyžádejte si přesný program tábora. Je nanejvýš důležité si dopředu ověřit, zda bude táborový program pro vašeho potomka dostatečně pestrý, zajímavý a vhodný. Přece ho nepošlete někam, kde budete už dopředu vědět, že jej nic nezaujme a nepobaví.

Názor dítěte

Nezapomeňte také, že i vaše dítko může mít na tuto záležitost svůj názor, a proto se ho na něj zkuste zeptat. Poptejte se, jaký typ tábora by mu vyhovoval nejvíce, zda mu vyhovuje vedoucí (půjdete-li se s ním seznámit) nebo zda by radši nejel na tábor s kamarádem, i když třeba na jiný, než máte vyhlédnutý vy.


Pro někoho se může zdát výběr dětského tábora maličkostí. Prostě někde uvidíte inzerát a je to. Ovšem nic není tak jednoduché, jak se může zdát, a vždy je nutné vzít v potaz spoustu detailů a maličkostí. Pokud totiž vyberete nějaký „špatný“ tábor, kde váš poklad potkají pouze samé negativní věci, může to jeho vztah k takovýmto akcím nadlouho poznamenat. A to jistě nechcete. Proto raději všechno pečlivě zvažte a ověřte. Vyplatí se to, a navíc uvidíte, že se vaše dítko vrátí nadšené a spokojené. A to je přeci to hlavní! 


Sdílejte s přáteli
Facebook sdílení

Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |

Reklama

Komentáře k článku

FINANČNÍ PROBLÉMY
Květiny

6.1.2021, cena: 10000 Kč
boruvky
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
prodam
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
 

Trička s vlastním potiskem
snadně, rychle a zábavně.

Základní školy
přehledný seznam všech základních škol v ČR.

Online hry
výběr z těch nejlepších online her.


Buďte originální a kupte si vtipné těhotenské tričko. Použijte slevový kód SUPERMAMINA na 10 % slevu!

Vtipné tričko pro těhotné