Internetov sluby pro koly
portál pro všechny maminky
Dnes je pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, zítra Marcela
Vyhledávání

Gemmoterapie – léčba pupeny

Gemmoterapie – léčba pupeny
21. 7. - Zdraví
Trápí vás či vaše děti nějaké neduhy? Nejste zastánkyní klasických prášků a tabletek? Nebo u vás nemohou být běžné léky z různých důvodů aplikovány? Pak vám poradíme metodu, jež nemá žádné vedlejší účinky, a která si zároveň poradí i s alergiemi či civilizačními chorobami. Vhodná je tak opravdu pro všechny – použít ji můžete i u malých dětí, citlivých osob či chronicky nemocných… A jak, že se tato kouzelná metoda nazývá? GEMMOTERAPIE! A protože jistě mnohé z vás o této léčbě ještě neslyšely, přinášíme vám základní informace o tomto „zázraku z přírody“.

 

Gemmoterapie a její podstata

Gemmoterapie neboli léčba pupeny, je způsob léčby prováděný pomocí kapek připravených z výtažků pupenů stromů, keřů nebo bylin (případně též z velmi mladých listů, výhonků či kořínků).

 

Vychází z logického, a vědecky ověřeného, předpokladu, že v pupenech bývají koncentrovány nejvýživnější a nejcennější látky potřebné k dalšímu růstu rostlin, díky čemuž jsou plné mnoha neobyčejně účinných látek i pro lidský organismus. Tělu dodávají například vitaminy, minerály, hormony, enzymy či stopové prvky. Přičemž obrovskou výhodou je to, že díky tomu, že jsou tyto aktivní látky velice účinné, postačí nám k dosažení požadovaného léčebného účinku jen malé množství. Na rozdíl od byliny v dospělém stavu totiž pupeny poskytují razantnější účinky, a proto mnohdy účinkují i v případech, kdy užívání bylin selhalo, nebo mělo pouze velmi slabý pozitivní výsledek.

 

Gemmoterapii však lze kombinovat i s ostatními léčebnými metodami či léky. U některých méně závažných onemocnění pak mohou pupeny i plně nahradit běžné chemické léky. Protože se ale jedná o přírodní, alternativní, léčbu, vyžaduje více trpělivosti a vytrvalosti. Pokud si tedy tento způsob léčby zvolíte, počítejte s tím, že to bude běh na delší trať.

A jak tedy gemmoterapie funguje?

Protože jak již bylo zmíněno, mají pupeny rostlin velmi účinné látky, používají se k léčbě pouze ve formě zředěných tinktur. Před samotnou kúrou se ale vždy doporučuje organismus nejprve pročistit tzv. drenážním prostředkem. K tomuto účelu se většinou po dobu několika dnů používají buď březové, dubové či bukové kapky. Ty mají výrazné detoxikující účinky, a připraví tak tělo na následnou léčbu.


Poté následuje několikatýdenní kúra, kdy se podle druhu onemocnění užívají buď jednodruhové kapky, nebo jejich směsi a kombinace. Sehnat je můžete buď na internetu, nebo ve specializovaných bylinkových obchodech.

Dávkování

Kapky se berou vždy před jídlem, na lačno, a to nejlépe 3x denně. Platí přitom, že celkový počet kapek za den by se měl rovnat hmotnosti uživatele.

A jakou tinkturu zvolit?

Zde vás alespoň částečně navnadíme, co se dá na co použít, a po čem se můžete poohlédnout….


Pokud sháníte něco uklidňujícího, na zahnání každodenního stresu a nervozity, pak vyzkoušejte tinkturu z LÍPY. Potřebujete-li například něco na ekzémy, akné a lupénku, ohlédněte se po tinktuře z BEZU ČERNÉHO. Pro omezení vzniku zánětů dýchací soustavy pak slouží ŠÍPEK. Na podporu činnosti jater a ledvin, či na zlepšení kondice kloubů pak existuje JALOVEC. Pro zlepšení stavu kloubů a podporu přirozené imunity pak máme VLAŠSKÝ OŘECH. A pokud trpíte vysokým krevním tlakem, pak je pro vás určena například tinktura z HLOHU…. A takto bychom mohli pokračovat dále.


K dispozici dnes ovšem existuje opravdu široké spektrum těchto tinktur (více než 100 druhů), a proto je zapotřebí si bližší informace dále vyhledat, a najít pro vás to pravé. Případně je také možné si nechat namíchat tinkturu přímo „na míru“, a zkombinovat tam účinky několika rostlinek, dle vašich konkrétních obtíží.

Správný postup

Přemýšlíte, jaký je správný postup při požívání těchto kapek? Pak věřte, že je to velmi jednoduché… Do malého množství čisté vody (málo mineralizované) nakapejte potřebnou dávku, lehce zamíchejte a napijte se. Doušek na pár vteřin podržte v ústech a pak polkněte. Postup opakujte, dokud nebudete mít vypito. Vše pak ještě zapijte neslazeným bylinným čajem nebo vodou.

 

Pevně věříme, že jste se v dnešním článku dozvěděla opět něco nového, a nechala jste se inspirovat k výběru šetrnější léčby pro vás i vaše děti. Vždyť přeci víte, že čím častěji budete léky polykat, tím hůře vám budou zabírat… Tak proč je tedy nevyužívat jen v opravdu naléhavých případech, a jinak vyzkoušet i alternativní přírodní léčbu, která pro vás nemá žádné vedlejší účinky 


Sdílejte s přáteli
Facebook sdílení

Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |

Reklama

Komentáře k článku

FINANČNÍ PROBLÉMY
Květiny

6.1.2021, cena: 10000 Kč
boruvky
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
prodam
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
 

Trička s vlastním potiskem
snadně, rychle a zábavně.

Základní školy
přehledný seznam všech základních škol v ČR.

Online hry
výběr z těch nejlepších online her.


Buďte originální a kupte si vtipné těhotenské tričko. Použijte slevový kód SUPERMAMINA na 10 % slevu!

Vtipné tričko pro těhotné