Internetov sluby pro koly
portál pro všechny maminky
Dnes je pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, zítra Marcela
Vyhledávání

Jak zatočit s bradavicemi?

Jak zatočit s bradavicemi?
26. 10. - Zdraví
Chodíte ráda plavat? Vyrážíte se svými ratolestmi v létě na koupaliště a teď na podzim a v zimě do bazénu? Pak si dejte dobrý pozor, i odsud si totiž můžete odnést nechtěný „dáreček“ v podobě bradavic…

Léto nás už dávno opustilo, pomalu se k nám vkrádá Paní Zima, ale pro ty z vás, které rády plavete nebo k plavání vedete své potomky, to ničemu nebrání. Jen místo k rybníkům nebo na veřejná letní koupaliště směřujete své kroky do bazénů krytých. A právě zde je zapotřebí dodržovat několik základních pravidel, pokud si tedy nechcete přinést domů kromě zážitků z bazénu ještě navíc i několik bradavic. Ty jsou totiž infekční a nakazit se jimi tak není žádný velký problém. Zato se jich pak zbavit, to už oříšek je!

Základní pravidla (nejen do bazénu)

Pokud nechcete bradavice chytit a u svých dětí to také nevítáte, pak je zapotřebí dodržovat jistá pravidla. A jedno z nejdůležitějších pravidel je NECHODIT V BAZÉNU NA BOSO, ALE POUŽÍVAT PŘEZUVKY! Budete-li si to totiž po bazénu, ve sprše apod. vykračovat na boso, vaše „šance“ na nechtěný dáreček v podobě bradavic se rapidně zvyšují. Přitom jedny obyčejné pantofle mohou vám i vašim dětem ulevit od hromady starostí. Proto se vyplatí je nezapomínat a důsledně používat. Navíc tak mnohdy můžete zabránit tomu, že vaše drahá dítka někde uklouznou a zraní se…


A protože neplatí jen to, že se bradavicemi můžete „potkat“ pouze ve veřejných prostorách, ale také například při nadměrném pocení, nezapomínejte měnit sobě i svým dětem častěji oblečení i ponožky a pravidelně dezinfikovat obuv. Jsou to sice drobná opatření, ale mnohdy zabrání této nemilé virové nákaze.


Samozřejmě se s nikým nedělte o žínky či ručníky, snažte se udržovat organismus váš i vašich dětí v dobré fyzické i psychické kondici, a především – pokud máte vy či vaše dítko nějakým způsobem poraněnou kůži (máte-li oděrku či záděru), zabraňte přímému kontaktu takto postižené kůže s člověkem, který má tyto „potvůrky“ na kontaktním místě. Tedy zejména na rukou…

Jak se jich zbavit?

Pokud se však přeci jen stane, že se u vás či vašich ratolestí bradavice objeví, pak bývá často velmi složité a náročné se jich zbavit. Navíc se leckdy i rády vracejí. A protože na každého zabírá něco jiného, je zapotřebí vyzkoušet různé možnosti, které vám mohou v boji s touto „ozdobou“ pomoci. A jaké, že to například jsou?


Nejčastější způsobem likvidace těchto „mršek“ je zmrazení tekutým dusíkem (buď v dermatologické ordinaci, nebo i doma). Tento „proces“ však provází vznik puchýře pod bradavicí, což některé z vás může znepokojit. Pokud tak nechcete tuto možnost vyzkoušet, na výběr máte ještě mnohé další. Jako například laser. Ten zataví cévy přivádějící výživu pro celou bradavici, a ta tak postupně odumře. Jedná se o velmi rychlý zákrok (trvající pouze několik sekund), který neničí zdravou pokožku v okolí bradavice, jako právě například tekutý dusík. Nevýhodou ovšem je, že se musí většinou opakovat, alespoň u té šetrnější varianty použití laseru.


Pokud bychom si však zvolili, nebo nám byla doporučena, agresivnější varianta laserového ošetření (určená pro „úporné“ bradavice), pak většinou postačí jedno „sezení“. Nevýhodou ovšem je, že se jedná o bolestivější zákrok s větším rizikem jizvení nebo infekce, a tedy i s delší dobou hojení.


Nechcete-li však zatím vyzkoušet ani tekutý dusík, ani laser, pak můžete vyzkoušet i různé byliny. Doporučována bývá např. tinktura z penízovky sametonohé (pomáhá aktivovat obranyschopnost a působí proti nežádoucím procesům v organismu) nebo šťáva z vlaštovičníku většího či čerstvé lístky měsíčku lékařského, které se přikládají přímo na bradavice.


Dále pak můžete bradavice ráno i večer potírat několika kapkami výtažku z túje nebo také citronovou šťávou, šťávou z rozmačkaného česneku, cibule či ze stvolu pampelišky. Nebo na ně každou noc přikládat obvaz namočený do jablečného octa.


Jednoduše řečeno, samy dobře vidíte, že možností jak na bradavice zaútočit je mnoho, jen je potřeba vybrat pro vás i vaše poklady tu nejlepší. Tak tedy neváhejte, zjistěte si bližší informace a hurá do boje, ať jsou bradavice pryč! 


Sdílejte s přáteli
Facebook sdílení

Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |

Reklama

Komentáře k článku

FINANČNÍ PROBLÉMY
Květiny

6.1.2021, cena: 10000 Kč
boruvky
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
prodam
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
 

Trička s vlastním potiskem
snadně, rychle a zábavně.

Základní školy
přehledný seznam všech základních škol v ČR.

Online hry
výběr z těch nejlepších online her.


Buďte originální a kupte si vtipné těhotenské tričko. Použijte slevový kód SUPERMAMINA na 10 % slevu!

Vtipné tričko pro těhotné