| Darování vajíček - diskuze na toto téma |
Holky, jak se tváříte na darování vajíček? Jste pro? Nebo třeba z nějakého důvodu nejste? A byla jste některá darovat? A pokud ano, tak kde? Nina | 3.12.2018 18:33 | Souhlasím | Nesouhlasím | Darování vajíčekAhoj, já jsem darovat byla :) Na https://www.ivf-zlin.cz/24773-informace-pro-darkyne-vajicek jsem registrovala přes jejich formulář. Potom mě z kliniky zavolali a naplánovali se mnou schůzku, kde mi všechno vsvětlili. Vzali mi krev, aby zjistili, zda jsem v pořádku a můžu darovat. Před samotným darováním naplánovali stimulační cyklus. Léky jsem si aplikovala sama, sestra mi vše vysvětlila.
Stimulace je ukončena odběrem vajíček. Přesný den a čas odběru ti pak řekne doktor na základě průběžně prováděných ultrazvukových a hormonálních vyšetření. Odběr vajíček se provádí v krátkodobé anestezii. Já jsem šla domů zruba 2 hoďky po odběru. Přijela pro mě sestra. Takže asi tak nějak."
Odpověď Jitka | 2.1.2019 13:18 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Darování vajíčekNino, bolelo to darování? Dá se ta bolest k něčemu přirovnat? A nebo je to pohodička? Odpověď Nina | 11.1.2019 20:27 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Darování vajíčekMyslíš samotný odběr pak? No, kdybych to měla k něčemu přirovnat, tak asi k menstruaci na začátku. Není to silná bolest, ale pobolívá to. Nic, co by nešlo vydržet :). Stejně první den spíš prospíš, po té narkoze budeš unavenější, a další den už necítíš nic. Odpověď Jitka | 15.1.2019 15:16 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Darování vajíčekTo zní dobře, z toho jsem měla trochu obavy. Jinak z hormonu strach nemám vůbec a beru jako bonus to genetické a zdravotní vyšetření. Můžu se zeptat, jak se objednat poprvé a co mě na první schůzce čeká? Odpověď Nina | 17.1.2019 17:09 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Re: Darování vajíčekPrvní konzultace se tě zeptají na rodinnou anamnezu, vyšetří tě a odeberou ti krev. Aspon u me to tak bylo. Pak mi po výsledcích zavolali a domluvili jsme se na další schůzce. Odpověď Jitka | 25.1.2019 20:06 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Re: Re: Darování vajíčekA je pravda, že se dozvíš něco o genetice? To mi přijde fajn. Odpověď Nina | 28.1.2019 21:18 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Re: Re: Re: Darování vajíčekAnoo, dozvíš se genetiku i to, jak ti reprodukční zdraví funguje a ještě teda, jestli jsi zdravá. Odpověď Jitka | 31.1.2019 10:46 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Darování vajíčekTo mě zajímá docela. Prosím tě a ještě mám jeden takovej pro mě důležitej dotaz. Nemá to pak vliv na budoucí těhotenství? Odpověď Nina | 31.1.2019 19:27 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Darování vajíčekTo se bát nemusíš :-). Pořádně si pročti informace, co mají na stránkách. je tam možnost i napsat otázku. https://www.ivf-zlin.cz/24750-otazky-faq Odpověď Jitka | 1.2.2019 05:33 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Darování vajíčekTo bylo asi pro mě nejdůležitější info, moc díky za odpověď. Stihla jsem už i vyplnit přihlašovací formulář na stránkách. Odpověď |