Internetov sluby pro koly
portál pro všechny maminky
Dnes je pondělí 01. června 2026, svátek má Laura, zítra Jarmil
Vyhledávání

Diskuse - Chytrá autozástava recenze a zkušenosti

hlavní kategorie | zpět | + založit nové téma | + odpovědět na toto téma
Chytrá autozástava recenze a zkušenosti - diskuze na toto téma
Ahoj, v bance mi zamítli půjčku a hledám alternativní řešení finanční situace a docela mě zaujala Chytrá autozástava, jenže úplně nevím co očekávat, proto bych byla vděčná za zkušenosti těch co s nimi už jednaly. Jsem na vážkách zda do toho jít a než se k něčemu upíšu, tak budu ráda za vaše zkušenosti, pomůže mi to v rozhodování, díky moc.

Tereza | 2.3.2026 09:07 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Chytrá autozástava recenze a zkušenosti
A seš si jistá, že budeš mít na splátky, když tě banka odmítla?

Odpověď
Iva | 2.3.2026 13:33 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Chytrá autozástava recenze a zkušenosti
Jj, budu. Jsem OSVČ a banky nás mají za riziko, že nemám pravidelný příjem a další věci se jim nelíbili.

Odpověď
Eliška | 3.3.2026 14:14 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Re: Chytrá autozástava recenze a zkušenosti
S OSVČ se v bankách moc nemažou, sama jsem si to vyzkoušela, dlouho jim trvá odpověď a těch dokumentů co po mě chtěli, šílené. Celé jsem to podstoupila ve dvou bankách, aby verdikt byl, že mi v první nic nedají a v druhé jen půlku toho co jsem chtěla. Další peníze jsem si musela zajistit jinak, proto jsem dala auto do zástavy. V Chytré autozástavě jsem nemusela podstupovat to martyrium jako v bance, jen je to kapánek dražší než v bance, ale s tím jsem počítala. Jednají podle mé zkušenosti fér a hlavně rychle, během jednoho dne jsem to s nimi celé sfoukla.

Odpověď
Danča | 11.3.2026 08:41 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Re: Re: Chytrá autozástava recenze a zkušenosti
Ano, rychlost a spolehlivost je vykoupena tím, že je to dražší než bankovní půjčka. Nevyptávají se tak jak v bance na co peníze chceš a byrokratická zátěž je tady nulová, jednají pružně a to jsou důvody, proč jsem auto dočasně zastavila u nich.

Odpověď
Iva | 11.3.2026 10:25 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Re: Re: Re: Chytrá autozástava recenze a zkušenosti
Holky, moc děkuji za zprávy, vážím si toho. Pomůže mi to v rozhodování.

Odpověď
Martina | 18.3.2026 15:45 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Chápu, že pokud nemáš v bance finanční historii, tak ti to jako podnikatelce nedají. S vyřizováním půjčky v bance zkušenosti mám a teda nic snadného a jednoduchého to není. Dočasnou zástavou jsem dořešila sumu, která mi chyběla na rekonstrukci provozovny. Nervózní z toho, že ručím autem jsem byla, ale podstoupila jsem i toto riziko, protože podmínky ve smlouvě jsem pečlivě přečetla a dodržovala až do samotného konce, proto zpětně můžu říct, že zkušenost dobrá.

Odpověď
Iva | 23.3.2026 07:50 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Já nevěděla, že na finanční historii v bance až tak hledí a docela mě to překvapilo, abych řekla pravdu, a máš pravdu, že vyřízení není nic snadného. Děkuji za sdílení zkušenosti. Ať se ti v podnikání daří.

Odpověď
Renata | 25.3.2026 08:45 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Ahoj Ivo, chápu tě, byla jsem v hodně podobné situaci, takže rozumím váhání. Taky mi banka nepomohla a hledala jsem nějakou jinou alternativu. Na začátku jsem měla z auto zástavy respekt, protože člověk neví, co čekat, ale nakonec vše dobře dopadlo. Všechno mi srozumitelně vysvětlili a měla jsem jasno v podmínkách, žádné překvapení na poslední chvíli. Na druhou stranu je dobré počítat s tím, že to není nejlevnější varianta, takže za mě spíš jako krátkodobé řešení, když člověk potřebuje rychle pomoct. Pokud do toho půjdeš, určitě si dej čas si všechno projít a klidně se doptat na detaily, já jsem to tak udělala a hodně mi to pomohlo v rozhodování. Držím palce, hlavně ať se ti situace brzo vyřeší.

Odpověď
Iva | 17.4.2026 12:15 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Díky moc za odpověď. Respekt z toho mám, proto jsem si chtěla nechat poradit a ujistit se, že nedělám hloupost.

Odpověď
Bessa | 14.4.2026 10:57 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Ahoj, rozumím tvojí situaci, vím, jak někdy umí finance potrápit, zvlášť když se něco nečekaně zadrhne. Já tohle řešila nedávno. Upřímně jsem z toho nebyla nadšená, přece jen člověk nerad dává z ruky tak důležitou věc, jako je pracovní auto. Zvolila jsem Chytrou Autozástavu, a to z důvodu co tady ještě nebyl zmíněn a podle mě je důležitá(teda pro mě to byla alfa a omega), že autem můžeš jezdit dál a vlastně jsem tak nemusela řešit náhradní dopravu. Přístup byl od začátku vstřícný, všechno mi vysvětlili a já se uklidnila v tom, že mi auto dál zůstane v užívání. Potřebovala jsem peníze akutně a tady to šlo opravdu rychle. Díky tomu jsem překlenula náročnější období a mohla dál fungovat bez většího stresu. Mě tato možnost opravdu pomohla.

Odpověď
Iva | 17.4.2026 12:16 | Souhlasím | Nesouhlasím |
I tobě moc děkuji za sdílení zkušenosti s autozástavou.

Odpověď
Jana | 27.4.2026 13:08 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Když jde o pracovní auto, člověk to řeší hodně citlivě, protože je to často zdroj obživy, ne jen majetek. Přesně jak píšeš, pro mě byl taky zásadní bod to, že auto můžeš dál používat. Bez toho bych do toho asi vůbec nešla, protože bych si nedokázala představit, že bych musela řešit náhradní dopravu nebo omezit práci. Ocenila jsem normální lidskou domluvu a jednoduchou smlouvu bez komplikací s dokládáním příjmů a jiných výpisů. Dražší, ale jednoduché a rychlé řešení jak se dostat k penězům.

Odpověď
Erika | 14.5.2026 08:48 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Re: Chytrá autozástava recenze a zkušenosti
Přesně tak, u pracovního auta je to jiná kategorie než u auta na víkendové výlety. Když na něm závisí příjem, člověk si prostě nemůže dovolit ho odstavit. To, že ho můžete dál používat, je v takové situaci podstatné. Souhlasím i s tím, co píšeš o té jednoduchosti. Žádné dokládání výpisů z účtu, potvrzení od kde čeho nebo čekání na schválení. Za tu rychlost a bezstarostnost se připlatí, ale když člověk potřebuje peníze rychle a nechce nebo nemůže jít cestou banky, je to možnost. Záleží hlavně na tom, aby člověk dopředu počítal s tím, co ho to bude stát, a měl realistický plán, jak to zaplatit.

Odpověď
Karolka | 20.5.2026 09:17 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Zkušenost mám dobrou, papírování minimum a kvituji online vyřízení, že jsem nemusela jednat osobně. Za klávesnicí se cítím líp než při osobním, pro mě trapném, procesu zástavy.

Odpověď

FINANČNÍ PROBLÉMY
Květiny

6.1.2021, cena: 10000 Kč
boruvky
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
prodam
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč

Trička s vlastním potiskem
snadně, rychle a zábavně.

Základní školy
přehledný seznam všech základních škol v ČR.

Online hry
výběr z těch nejlepších online her.

Buďte originální a kupte si vtipné těhotenské tričko. Použijte slevový kód SUPERMAMINA na 10 % slevu!

Vtipné tričko pro těhotné