Internetov sluby pro koly
portál pro všechny maminky
Dnes je středa 01. dubna 2026, svátek má Hugo, zítra Erika
Vyhledávání

Diskuse - Změna dodavatele energií - Bohemia energy?

hlavní kategorie | zpět | + založit nové téma | + odpovědět na toto téma
Změna dodavatele energií - Bohemia energy? - diskuze na toto téma
Dobrý den, řeším akutně změnu dodavatele, mám po vyúčtování a nejsem spokojená s jeho výsledkem, takže bych chtěla přejít k jinému dodavateli, kde nebudu muset po dvou letech nové smlouvy doplácet. Ke komu se nyní vyplatí přestoupit? Co ta Bohemia energy, jak na ní v televizi neustále běží reklamy, je ta ok? Propagovali nějak měsíc bez placení nebo co, máte je někdo vyzkoušený? Budu ráda za jakoukoliv radu :-)

Pavla | 19.3.2019 17:26 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Změna dodavatele energií - Bohemia energy?
Joo ty reklamy si vybavuju.. :D ale s firmou zkušenosti nemám, my máme firmu pořád stejnou a přeplatky/nedoplatky moc neřešíme, myslím si, že bychom pak nedělali nic jiného než se starali o energie.

Odpověď
Aneta | 31.7.2019 18:54 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Změna dodavatele energií - Bohemia energy?
Tak na jednu stranu je to dobrý se o to starat, protože pak třeba propásnete nějaké akce, díky který byste taky mohli něco ušetřit. Nám se o to u Bohemia energy starají a ceny máme pořád v porovnání lepší.

Odpověď
Romana | 27.9.2019 14:56 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Re: Změna dodavatele energií - Bohemia energy?
My jsme zrovna přes nějakou takovou akci k nim přecházeli, úplně už si nepamatuju, co to všechno obnášelo, ale ceny se tím podařilo efektně snížit.

Odpověď
Jitka | 21.3.2019 15:46 | Souhlasím | Nesouhlasím |
My máme elektřinu s plynem u Bohemia Energy už nějakou dobu, ale pod jakou řadou to máme to fakt netuším. Ale zatím jsme s nimi spokojeni, a to jsme se k nim dostali přes prodejce. 

Odpověď
Simona | 26.3.2019 16:25 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Nevadí, ale děkuji za recenzi..

Odpověď
Julie Vaňková | 31.5.2019 11:10 | Souhlasím | Nesouhlasím |
My máme u Bohemia energy od nového roku řadu Klasik, kde se nám jakoby nepočítá jeden měsíc. Nevím, jestli je něco podobného možné seznat i u jiných firem, ale nám to přišlo jako skvělé nastavení a řešení jak ušetřit. Zatím jsem s novinkou spokojení.

Odpověď
Verča | 14.6.2019 16:39 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Oni toho nabízí daleko víc, nám dali na výběr a u nás jsme přistoupili na řadu Start++, kde nebudeme platit nic kolem, jen to za kolik to oni v danou chvíli nakoupí, tak nějak nám to vysvětlovali. Nebudeme u nich nijak vázaní, takže pokud bychom třeba došli k tomu, že se nám to finančně nevyplácí i když si myslím, že to nebude náš případ, tak můžeme po 3 měsících odejít.

Odpověď
Judita | 18.8.2020 16:15 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Re: Re: Změna dodavatele energií - Bohemia energy?
Jj, to nám taky navrhovali něco takového, ale nebyli jsme si jistí tou skákavou cenou, že to nikdy není jistý, takže jsme jim raději podepsali pevnou cenu na dva roky s tím, že úspora by pro nás měla být minimálně 2tisíce korun s ohledem na to, kolik protopíme.

Odpověď
Nika | 26.3.2019 21:38 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Od novýho roku jsme si u Bohemia Energy aktualizovali řadu, po dvou letech co je máme. V těch předchozích letech jsme u nich ušetřili celkem dost a teď nám cenu chtěla Bohemie nějak zvednout, ale přes telefon jsem to právě vyřešili změnou řady, tak máme teď něco novýho. Zkusím ti zjistit víc, jestli chceš :))

Odpověď
Lenka | 10.4.2019 13:34 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Já mám s Bohemia Energy zkušenost už asi 5 nebo 6 let, přesně teď nevím a jsem s nimi hodně spokojená. A za sebe Ti je můžu doporučit. :-) Doporučovala jsem je i našim, ale ty že to nechají při starym už doběhnout, že se tím nebudou zatěžovat že prý zas tolik neplatí.

Odpověď
Simona | 23.4.2019 14:18 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Ty jo, tak to už je máš pěkně dlouho, a za celou dobu jste s nimi neměli žádný problém? Jestli se tě můžu zeptat, tak by mě zajímalo, jak to mají s přeplatky, když teda nějaké jsou.

Odpověď
Lenka | 27.6.2019 14:03 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Joo jednou, ale byla to naše blbost, nic závažnýho, co by se nedalo spravit jedním telefonátem ;-) ..přeplatky jsou podle domluvy a pak taky podle výše, my si je necháváme vracet zpátky a posílají nám je poštovní poukázkou. Vrací úplně bez problému, nikdy jsme to z nich nemuseli tahat.

Odpověď
Vendy | 23.4.2019 16:07 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Já mám Bohemia Energy už jako druhou firmu, takže zkušenosti můžu mezi firmami porovnávat a tady mají daleko lepší jednání. Myslím si, že oni jak to maj zařízený, tak by se kdejaká konkurence mohla od nich něco přiučit. Ale zas nebudu přehánět. Je fakt, že se to chce dívat na víc věcí a cenu bych ti zhodnotila asi tak, že na náš byt je ok. :D Víc jako ženská ti k ní nemám co říct :D

Odpověď
Dana | 15.5.2019 15:38 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Co jsme měli firmu před Bohemia energy, tak s těmi jsme moc spokojení nebyli a kvůli tomu jsme převeleli sem. Na jednu stranu šlo i hodně kvůli penězům, co jsme platili, tady nám sundali o skoro jednu měsíční zálohu a ještě si všechno můžeme vyřizovat online účtem. 

Odpověď
Líba | 18.7.2019 16:33 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Asi tak nějak, my byli spoko na začátku, pak ale úplně obrátili, tady jsme zatím čerstvě, tak uvidíme. Každopádně péči mají slušnou a o všem jsme z jejich strany informovaní, tak to se mi líbí dost.

Odpověď
Zdena | 15.8.2019 13:29 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Ahoj, nevíte jestli u Bohemia Energy vyplácí nějaký bonus za přivedení nového zákazníka?

Odpověď
Lucka | 16.8.2019 15:33 | Souhlasím | Nesouhlasím |
JJ nějakou akci mají, jak se to přesně jmenuje nevím, ale vyplácí odměnu 500,- za odběrný místo a to mi přijde docela slušný i když si nedokážu představit jak lítáš po známých a ptáš se jestli nechtějí změnit dodavatele :D to mi přijde docela komická představa :D

Odpověď
Laura | 10.7.2020 16:08 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Zdravím Zdeno, nevím jestli to je u nich platí stále, ale před nějakou dobou k nim přes náš šel soused a dával k nim elektřinu s plynem a dělalo nám to něco přes tisícovku, přesně už si to nepamatuju, ale nějaký bonus jsme za to oba dostali.

Odpověď
Blanka | 24.8.2019 19:27 | Souhlasím | Nesouhlasím |
K Bohemia Energy jsme přešli někdy před dvěma lety a můžu jedině doporučit. Platíme u nich za energie o dost méně, což se kladně projevuje na stavu našeho rodinného rozpočtu. Vlastně jsme teď s mužem začali uvažovat nad tím, že bychom peníze, které jsme díky přechodu k Bohemia Energy ušetřili zkusili nějak investovat. Manžela napadla investice do drahých kovů. Na https://www.investice.cz/ se totiž prý dočetl, že je to jedna z největších jistot.

Odpověď
Diana | 30.8.2019 09:32 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Tak to zní celkem zajímavě, taky jsme s nimi ušetřili, ale rozhodně to nebylo tolik, abychom to mohli někam investovat a ještě na tom třeba vydělat. :-)

Odpověď
Vanda | 23.10.2019 10:52 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Firmu jsem zaregistrovala v televizi, ale víc jsem se o ní dozvěděla až od jejich obchodníka, co u mě byl. Chlap byl v pohodě, slušnej, domluvili jsme se a smlouvu mi nechal doma, tak mi tu zatím leží nepodepsaná, abych měla čas si to rozmyslet. Co myslíte má to pro mě smysl, ještě teďka to podepisovat?

Odpověď
Hanka | 21.11.2019 12:42 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Tak pokud je to ještě aktuální, tak za mě bych do toho šla, samozřejmě nevím jak velká jste domácnost, ale já bydlím v takový malý špeluňce, kde odběr je fakt malý a měla jsem u nich přeplatek, takže si myslím, že pokud jste třeba rodina o 3 a více členech, tak to smysl má a reálně jste podle mě schopný ušetřit víc než já. 

Odpověď
Tereza | 4.12.2019 15:34 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Teď se změna dodavatele vyplatí kort když se zdražuje, u nás změna dodavatele k bohemia energy přinesla rozdíl v ceně skoro 7000,- korun a to už je setsakramentský rozdíl.

Odpověď
Sylva | 9.1.2020 13:40 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Samozřejmě tě nechci nijak nabádat, ale řeknu ve zkratce jak to bylo u nás.. Manžel přišel s tím, že se bavil s kolegou o energiích a on že dostal přes telefon dobrou nabídku kterou vzal. Takže manžel si tam zavolal, zjistil u nich jak by to vypadalo pro nás, doma si to ještě porovnal a pak to zařídil ještě přes toho kamaráda a nejen že se nám podařilo o cosi snížit výdaje, ale jak ten kolega tak my jsme dostali nějaký bonus, že nám byli doporučeni :-) Takže za mě asi takto :-)

Odpověď
Pavlínka | 30.1.2020 00:56 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Ahoj :) nedoporučuji. Za touto firmou stojí tzv "novodobí šmejdi" - ti co vás ukecají na super výhodné energie, různými nátlakovými metodami, vydávají se za vyslance ČEZu atd. Už jen z principu bych je nebrala. ČOI o tom celkem dost napsala.

Odpověď
Gábina | 13.2.2020 15:42 | Souhlasím | Nesouhlasím |
No určitě v tom nejedou sami, ale nevím, myslím si, že už od tohoto trendu dost upustili, vzhledem k tomu jak se nám tu prodavači s teplou vodou dřív střídali u dveří a teď o ně sotva zavadíme, ne že by mi to samozřejmě vadilo. Ale podle toho co tu čtu, tak zas tak špatní asi nebudou, ale vlastní zkušenosti však nemám.

Odpověď
Aluše | 18.3.2020 13:19 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Já jsem teda na internetu četla, že už podomní prodej zrušili, což mi přijde na místě, když si to už dneska každý dovede zařídit online sám. Takže to byl pravděpodobně někdo jiný.

Odpověď
Ilona | 25.9.2020 11:31 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Dobrý den, zvažujeme před zimou změnu dodavatele, částečně nás k tomu i dohání opět korona, nevíme jak se to bude nyní oproti jaru vyvíjet, tak bychom byli rádi nachystaní. Bohemia energy nás v porovnávačích nyní vychází jako jedna z nejlevnějších, tak bychom se chtěli zeptat zda tu náhodou není někdo, kdo k nim právě na jaře nebo teď v průběhu roku přecházel a jak to bylo vyřízený. Díky

Odpověď
Eva | 29.9.2020 17:01 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Ahoj, my k nim přestupovali po novém roce a to byl ještě všude klid. Celý jsme to měli domluvený z loňskýho října, kdy nám ohledně toho volala operátorka Bohemia energy s výhodnější nabídkou, tak jsme to chtěli vyzkoušet. Dostali jsme se nejen na nižší měsíční platby, ale i se nám podařilo dát účty energií k sobě.

Odpověď
Radka | 18.12.2020 13:43 | Souhlasím | Nesouhlasím |
My žádali o změnu někdy v březnu a za ty tři měsíce se všechno v klídku stihlo, ničeho jsem si nevšimla, že by vázlo.

Odpověď
Darina | 27.10.2020 15:57 | Souhlasím | Nesouhlasím |
My jsme s manželem platili opravdu dlouhá léta velmi vysoké zálohy za energie v našem poněkud skromnějším domečku, což nám začalo připadat před nedávnou dobou divné. Nechali jsme si tedy čísla analyzovat a vzešlo z toho nakonec jednoduché řešení :-) Nechali jsme si od české firmy postavit tepelné čerpadlo: https://mastertherm.cz/sortiment/tepelna-cerpadla-zeme-voda/ a rázem ušetříme měsíčně spoustu peněz.

Odpověď
Zdeňka | 10.11.2020 17:52 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Tepelný čerpadlo je můj sen, je to moc hezká představa, takže jestli se nám někdy podaří postavit, tak si ho určitě necháme instalovat. :) Zatím to musíme řešit aspoň takhle přes levnějšího dodavatele, ale to svůj smysl taky má. :)

Odpověď
Sára | 31.5.2021 19:55 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Pokud byste někdo potřeboval poradit ohledně energií, tak mám super kámoše, co se mi s energiemi pomáhá a vždycky když mu řeknu jestli by mi na to kouknul, tak mi najde dobrý řešení abych něco ušetřila. Posledně jsem takhle právě přešla k Bohemce a účet za elektřinu jsem měla nižší o tisícovku.

Odpověď
Františka | 17.1.2023 10:45 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Co jsem tak slyšela, tak je změna dodavatele energie poměrně jednoduchá. Spíš je otázka, jestli je v cenách tak velký rozdíl. Já se v tom vůbec neorientuji. Na střeše máme fotovoltaiku a na topení jsme si pořídili akumulační kamna na dřevo z https://www.flamen.cz/akumulacni-kamna/ a jsme vysmátí. Doma máme pořád teplo a ani nepotřebujeme moc dřeva, takže žádný stres s vysokými cenami za elektřinu.

Odpověď
Hanka | 18.3.2023 08:33 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Pořád jsem to hlídala a hledala, kde uzavřít výhodně smlouvu, aby člověk platil nějak míň. Ono je to ale z dlouhodobého hlediska více méně všude stejné a člověk si asi nepomůže. Proto jsem s manželem nechala náš dům zateplit a teď chceme pořídit fotovoltaickou elektrárnu, aby člověk těch energií spotřeboval prostě co nejmíň. Máte někdo s fotovoltaickou elektrárnou zkušenost?

Odpověď
Radka | 19.3.2023 02:18 | Souhlasím | Nesouhlasím |
My ji brzo mít budeme. Vybírala jsem s manželem delší dobu a bylo to u nás jako na houpačce. Prvně jo, pak zase ne a pak zase jo a zase ne. No však to znáte, když se máte doma domluvit. Vyřešila jsem to ale elegantně. Podařilo se mi totiž najít firmu, která montuje fotovoltaické elektrárny na rok na zkoušku?

Odpověď
Hanka | 22.3.2023 06:24 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Jakože zadarmo nebo jak na zkoušku? To by nás asi taky zajímalo

Odpověď
Radka | 23.3.2023 01:11 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Zadarmo úplně ně. Pokud se rozhodnete po roce, že elektrárnu nechcete, tak vás to bude vlastně stát deset tisíc, aby se pokryl náklad na montáž a demontáž. Ale to si myslím, že je fér. Dělá to firma https://www.columbusenergy.cz/blog/vyzkousejte-si-fotovoltaiku-na-rok/

Odpověď
Karla | 23.6.2023 20:02 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Dobrý den, my s manželem dost zvažujeme pořízení fotovlotaické elektrárny. Předem bych však chtěla vědět, jak je to s přebytky elektřiny co to udělá? Někde jsem četla, že se dají prodávat zpět do sítě. Je to tak?

Odpověď
Tereza Pávková | 28.6.2023 20:23 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Hele já když jsem tohle řešila, tak jsem uzavřela smlouvu se společností, která zajišťuje výkup z malých zdrojů do 15 kWp. To tak nějak odpovídá naší fotovoltaické elektrárně a díky tomu vlastně prodáváme na burzu přebytky za spotové ceny.

Odpověď
Karla | 29.6.2023 07:14 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Se kterou společností jste tu smlouvu uzavřela? Tohle by mě celkem dost zajímalo, jestli mi teda můžete poradit?

Odpověď
Tereza Pávková | 30.6.2023 06:16 | Souhlasím | Nesouhlasím |
No určitě, nevidím v tom problém. Podívejte se na stránky společnosti https://www.electree.cz/ Platím jim vlastně měsíčně fixní poplatek 217 Kč a nic víc. Oni už se pak starají o vše ostatní. K tomu mám i aplikaci od nich, kde můžu vlastně sledovat za kolik prodávám i očekávanou cenu v dalších dnech.

Odpověď

FINANČNÍ PROBLÉMY
Květiny

6.1.2021, cena: 10000 Kč
boruvky
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
prodam
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč

Trička s vlastním potiskem
snadně, rychle a zábavně.

Základní školy
přehledný seznam všech základních škol v ČR.

Online hry
výběr z těch nejlepších online her.

Buďte originální a kupte si vtipné těhotenské tričko. Použijte slevový kód SUPERMAMINA na 10 % slevu!

Vtipné tričko pro těhotné