Internetov sluby pro koly
portál pro všechny maminky
Dnes je sobota 04. dubna 2026, svátek má Ivana, zítra Miroslava
Vyhledávání

Diskuse - Odřeniny

hlavní kategorie | zpět | + založit nové téma | + odpovědět na toto téma
Odřeniny - diskuze na toto téma
Používáte někdo na odřeniny tento roztok http://www.actimaris.cz/produkt/actimaris-sensitiv-300-ml/ ?

leona | 13.10.2016 15:13 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Odřeniny
my jsme miminkum mazali zadecek bepanthenem a ten samý krém, ale hojivý je i na odreniny, tak jsme je akorát obměnili :-)

Odpověď
Ivana | 27.10.2016 16:33 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Odřeniny
tohle? https://www.czlekarna.cz/8590322000038-bepanthen-plus-crm-1x30g-(d) bepanthen pouzíváme od miminka, i na prsa mi pomohl.

Odpověď
petra | 31.10.2016 12:15 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Re: Odřeniny
jj, ten krém mpouzíváme taky, jak pises, tak proti opruzeninám, i jsem párkrát mazala sobe po kojení. odkaz na stránku, co jsi mi hodila, tak mají docela dobre ceny.

Odpověď
Ivana | 4.11.2016 11:25 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Re: Re: Odřeniny
jj, czlekarna.cz má dobre ceny, jednou za cas objednam vice veci a i s postovným to vyjde levneji.

Odpověď
petra | 4.11.2016 15:08 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Re: Re: Re: Odřeniny
urcite si porádne prohlédnu, hodne vecí by se mi uz hodilo.

Odpověď
Klára | 1.4.2020 18:28 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Ahoj, prosím jak doma ošetřujete odřeniny a popáleniny? hlavně teda ty popáleniny. Často se mi stane, že se v kuchyni při vaření popálím, ale pořádně nevím, jak při popálení postupovat?

Odpověď
Dita | 3.4.2020 11:48 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Pokud se Vám stane, že se popálíte, tak se snažte si to co nejrychleji jakkoliv chladit. Můžete vytáhnout cokoliv z mrazáku nebo minimálně pod studenou vodou. Jinak já potom na popáleniny používám hydrogel, který udrží popálené místo v ochraně proti infekci, a také drží ránu ve vlhku pro její rychlejší vyhojení.

Odpověď
Klára | 5.4.2020 08:16 | Souhlasím | Nesouhlasím |
A to je gel připravený přímo takhle na popáleniny? Já jsem si vždy myslela, že se na to nesmí nic dávat. Jaký gel používáte?

Odpověď
Dita | 7.4.2020 19:11 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Re: Re: Re: Re: Odřeniny
Používám gel Prontosan, na popáleninu se právě hodí, protože zabraňuje tvorbě biofilmu. Hodí se také na omrzliny. Prostě na všechny termické rány.

Odpověď
Jana | 18.7.2018 18:20 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Odřeniny
Já na odřeniny používám sprej první pomoci s aloe vera,mám ho stále při sobě. Je to náš velký pomocník.

Odpověď
Dana | 22.7.2018 11:32 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Co to je za sprej ještě jsem o tom neslyšela,můžu více info děkuji

Odpověď
Jana | 23.7.2018 17:33 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Je to sprej pro vnitřní a vnější použití.Urychluje hojení vředů a popálení kůže.Koupíš ho na www.dael-aloe.cz/z53-aloe-vera-sos-spray-prvni-pomoci-250ml/

Odpověď
Alča | 20.8.2021 20:30 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Odřeniny
Prosím vás, co dáváte dětem na odřeniny, aby je to neštípalo ? Malý má pořád rozbitá kolena a dneska jsem koupila sprej na rány, ale ten ho štípe.

Odpověď
Markéta | 22.8.2021 11:53 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Nevím jestli jsou spreje pro děti, ale kdo má dobrý sprej na rány, který urychluje hojení, tak je hemacut sprej. Nosím ho pořád v kabelce, protože je vhodný na veškeré rány.

Odpověď
Alča | 24.8.2021 22:24 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Na co všechno se dá použít ? Neštípe když se aplikuje na nějako větší ránu ?

Odpověď
Markéta | 29.9.2021 13:21 | Souhlasím | Nesouhlasím |
V čem je super, že neštípe, nechá na ráně lehký filtr, takže si tam nezaneseš infekci a je k dostání v lékárně. Nechám ti tady odkaz ať se můžeš podívat, protože je vhodný na nejen na odřeniny www.hemacut.cz

Odpověď
Alča | 5.10.2021 09:22 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Mohla bych vědět na kolik tak ten sprej přijde ?

Odpověď
Adéla | 21.10.2021 23:22 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Odřeniny
Tenhle teda nepoužívám, ale nedávno jsem objevila tenhle sprej https://hemacut.cz/ a je naprosto senzační!! Je super, neštípe při aplikaci, takže super pro děti, nevyvádějí u toho. A hezky hojí ránu:-)

Odpověď
Ema | 22.10.2021 18:43 | Souhlasím | Nesouhlasím |
To zní zajímavě.. Moje děti vždycky vyvádějí když jim chci ošetřit zranění.. Tohle se zdá super.:-)

Odpověď
Adéla | 23.10.2021 12:59 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Jjj je to super, otšetřuji tím škrábance, odřeniny i malé popáleniny:) Je to opravdu skvělý pomocník :-)

Odpověď
Ema | 24.10.2021 15:32 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Zrovna mi došlo co jsem měla doma tak ho vyzkouším:-)Děkuji za tip :-)

Odpověď
Adéla | 24.10.2021 15:45 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Určitě s tím budeš spokojená, uvidíš, hezky a rychle hojí, stačí aplikovat dvakrát denně a je to :-)

Odpověď
Pavlína | 28.7.2022 00:57 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Odřeniny
Nastal čas častých úrazů a já se chci zeptat, je lepší odřená místa zalepovat, aby se tam něco nedostalo nebo je naopak nechávat co nejvíce vzdušná?

Odpověď
Sára | 29.7.2022 01:30 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Zalepovat pokud je to ve větší ploše určitě ne, protože pak riskujete, že se vám to do odřeného místa může přilepit a to pak opravdu není nic moc to z toho místa sundávat. Já jsem kvůli tomu pořídila domů do lékárničky gel, který pomáhá k rychlejšímu hojení ran, ale dá se použít i na popáleniny a to i u těch nejmenších.

Odpověď
Pavlína | 31.7.2022 09:39 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Jaký gel máte v lékárničce?

Odpověď
Sára | 31.7.2022 10:05 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Gel https://www.octenisept.cz/octenisept-hojivy-gel/ Poradila mi ho kamarádka, která má doma malé sviště a u nich to používá pravidelně.

Odpověď
JaneX | 19.5.2023 08:46 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Odřeniny
Jestli to nejsou odřeniny ve smyslu opruzenin, tak bych to nechal být. Ono se to zacelí. Maximálně nějakou panthenolovou mast. Nebo pak jeden přípravek na popáleniny. Já to mažu, protože mám trvalé následky po pracovním úrazu a doporučila mi to doktorka s ítm, že je to primárně pro děti. No, jako nic, o co byste asi stáli, ale ten úraz jsem s pomocí od https://www.urazy-pracovni.cz/trvale-nasledky-po-pracovnim-urazu/ zvládla. Ale to už teď hodně utíkám. Schválně se podívám po tom názvu a dám vědět. ;.-)

Odpověď
Tomáš | 30.8.2023 20:38 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Odřeniny
Jo tak s odřeninami mám bohaté zkušenosti ze své práce. Prakticky každý třetí den se domů vracím s nějakou. Už to ale neřeším, je to spíš jen taková drobnost. Navíc žádné závažnější zranění jsem v práci zatím naštěstí neměl. Za to jsou určitě zodpovědné i kvalitní ochranné pomůcky od https://www.uvex-safety.cz/ které v práci dostáváme.

Odpověď
Emula87 | 25.5.2024 09:05 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Odřeniny
Měli jsme teď s manželem dopravní nehoda, také jsem právě naštěstí vyvázla jen s odřeninami. Hodně za to určitě mohou ty bezpečnostní pásy, jsem tak moc ráda že to odnesly jenom plechy a nějaké specifické skoda-dily. Ale manžel už koukal na www.cbdily.cz/ a budeme je objednávat, tak to není nic strašného.

Odpověď
JaneX | 13.10.2024 10:27 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Tak to jste z toho vyvázli nakonec poměrně dobře. My jsme si taky na silnicích už užili své. Snad to bude v následujících letech lepší. Už jsme ale připraveni a máme fakt dobrou pojistku. Dokonce nám z ní pojišťovna uhradila i servis po nehodě Plzeň u servisu v https://www.mmcar.cz/opravy-vozidel-autoservis :)

Odpověď

FINANČNÍ PROBLÉMY
Květiny

6.1.2021, cena: 10000 Kč
boruvky
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
prodam
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč

Trička s vlastním potiskem
snadně, rychle a zábavně.

Základní školy
přehledný seznam všech základních škol v ČR.

Online hry
výběr z těch nejlepších online her.

Buďte originální a kupte si vtipné těhotenské tričko. Použijte slevový kód SUPERMAMINA na 10 % slevu!

Vtipné tričko pro těhotné