| Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názory - diskuze na toto téma |
Dobrý den, zvažujeme s manželem změnu dodavatele, zjišťujeme totiž, že existuje řada levnějších alternativ a to co máme doma nám nepřijde, že už nám moc nevyhovuje a to hlavně z finančního hlediska. Budu proto velice ráda, za jakékoliv Vaše zkušenosti, názory, hodnocení i recenze na dodavatele, které si myslíte, že by pro nás byli ok, případně je sami máte doma už ozkoušené. Dennysa | 14.11.2016 13:51 | Souhlasím | Nesouhlasím | Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryjo, změnili jsme dodavatele plynu i elektřiny, dali jsme to do jedné větší společnosti a ušetříme několik tisíc ročně. Stačí si projet internet, je tam spousty srovnávacích kalkulaček a stačí znát pouze svoji spotřebu energií. Odpověď Petra Maršálková | 26.3.2020 13:58 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryDobrý den Dennyso, mohla byste mi prosím poradit jakou kalkulačku jste použila? My akorát změnu dodavatele zvažujeme, ale nemáme s tím nic moc zkušenosti, tak by se nám hodilo nějaké vodítko, podle čeho vybrat lepšího dodavatele, než co máme. Případně pokud by nám dal někdo tip na firmu, tak budem taky vděční, díky Petra Odpověď Janka | 31.3.2020 10:23 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryPetro, já teda s energetickou kalkulačkou žádnou zkušenost nemám, ale jednou jsem zkoušela si počítat hypotéku, kde jaké možnosti bychom měli a v tý kalkulačce po mně chtěli i údaje jako telefon, tak jsem ho tam zadala a hnedka mi začali vyvolávat různý čísla, tak jen ode mě doporučení pokud nechceš být zahlcená telefonama, tak se takovým to kalkulačkám vyhni :-) Odpověď Petra Maršálková | 31.3.2020 16:41 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryAha, dobrá zkušenost, dobrý vědět.. díky moc :-) Odpověď Renny | 2.4.2020 17:08 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryTak ono si dodavatele zvládnete porovnat i bez kalkulačky, když si je najdete na netu a postaháte si jejich ceníky, tak stačí porovnat sumy a máte to. Odpověď Petra Maršálková | 3.4.2020 12:20 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryNo nevim, tohle mi nepřijde jako zrovna rada nad zlato, v tom bych se akorát utopila :D ..ale díky. Odpověď Martin | 8.4.2020 12:04 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryZdravím Petro, určitě se vyhněte komerčním porovnávačům, protože většinou jsou placený dodavateli, takže výsledek nebudete mít objektivní. Pokud nemáte zkušenosti se změnou dodavatele, tak vám jako nejjednodušší kalkulačku můžu doporučit tuhle https://kalkulator.tzb-info.cz/, která je nezávislá a výsledek vyhodnotí podle vašich údajů. Já si podle ní hledám dodavatele a zatím mě nikdy nezradila. Odpověď Petra Maršálková | 14.4.2020 11:21 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryDíky moc za doporučení a určitě jí vyzkoušíme :-) Odpověď Simona V. | 17.4.2020 00:05 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryAhoj Petro, my teďka taky řešíme změnu dodavatele elektřiny a plynu kvůli platbám a dospěli jsme k Bohemia Energy, manžel si to právě porovnával přes ceníky a vycházejí nás z toho všeho co si postahoval od jiných dodavatelů asi nejlíp. Odpověď Petra Maršálková | 23.4.2020 21:10 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryAha, tak děkuji za tip a to už to s nimi máte i nějak domluvené? Odpověď Simona V. | 24.4.2020 10:59 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryNo manžel už jim nějak volal, co všechno je proto třeba udělat, ale víc nevím, zkusím vyzjistit :-) Odpověď Petra Maršálková | 27.4.2020 11:41 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Re: Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryTak to byste byla hodná, docela by mě to zajímalo, co všechno je proto třeba, protože u nás to řešíme prvně, tak si rádi necháme poradit, co třeba připravit a tak. Odpověď Simona V. | 29.4.2020 10:21 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Re: Re: Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryTak prej bude nejjednodušší když jim zavoláte a oni vám sami řeknou co a jak. Manžel to prý celý vyřídil s operátorkou po telefonu a ona mu pak zaslala do emailu návrh smlouvy a podmínky k přečtení. A pro odsouhlasení jí to měl na počítači podepsat myší, že to teď mají nově kvůli koronavirovému omezení. Tak to mi přišlo taky fajn řešení. Odpověď Petra Maršálková | 21.5.2020 11:18 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názorySuper díky, koukala jsem na to a je to tak jak píšete. No zažádala jsem u nich o cenovou nabídku kolik bych cca zaplatila a ušetřila, tak jsem zvědavá s čím přijdou. Zatím teda byli vstřícní :-) Odpověď Simona V. | 27.5.2020 18:00 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryFajn, pak dejte určitě vědět jak jste dopadla a na čem jste se nakonec domluvili, jsem zvědavá, když už to tu řešíme takovou dobu :-) Odpověď Petra Maršálková | 29.5.2020 09:05 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryTak píšu jak jste chtěla :-) Takže výsledek je následovný, rozdíl v ceně nám to u nich dělá bez drobných 1800korun s tím, že bychom měli smlouvu na dobu neurčitou a to zatím řešíme jen elektřinu. Návrhy nám taky poslali do mailu abychom si to ještě sami projeli. Jako za mě ta úspora je u nich fakt dobrá, ale poslední slovo nechám na muži :-) Odpověď Tereza | 14.10.2020 10:52 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryDobrý den , pracuji v energetice dokážu vám s tímhle pomoci :) pokud mate zájem napiste mi na email . Odpověď Petra Soldánová | 21.5.2021 16:50 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryDobrý den, jsem na MD a vyznám se ve fakturách. Pokud chcete, ráda se vám podívám na vyučtovaní a poradím nejvýhodnějšího dodavatele přímo pro vás. Stačí napsat na e-mail (soldanovape@gmail.com). Budu se těšit Odpověď Alžběta | 29.11.2016 14:24 | Souhlasím | Nesouhlasím | Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryMy jsme takhle projížděli x společností, radili se koho zvolit. Máme docela velkou spotřebu, takže jsme rádi za každou ušetřenou kačku. Je to už nějakou chvilku zpátky, co jsme měnili dodavatele a podařilo se nám ušetřit, takže to splnilo svůj účel. Koukněte na nabídky na internetu a snad taky dobře najdete. Odpověď Helena | 2.12.2016 10:01 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryMy jsme zas měnili energie prostřednictvím obchodního zástupce, který se u nás zastavil se svojí nabídkou, která byla lepší než předchozí, domlouval to sice muž, ale byla jsem u toho. Za tři roky co jsme u nich tak máme se změnou dodavatele dobré zkušenosti. Odpověď Káča | 6.12.2016 08:54 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryTakhle přesně to proběhlo i u nás. Hlavně jsme ani nad změnou nepřemýšleli, říkali jsme si, že to bude všude na stejný brdo. Ale když jsme slyšeli o možný změně, která vypadala dobře, tak jsme se pro ní rozhodli a nelitujeme. Takže taky máme dobrou zkušenost;) Odpověď Věra | 27.5.2019 22:53 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názorymy když jsme měnili dodavatele plynu i elektřiny, tak jsme hledali nejlevnější možné řešení a tím byl Armex, vychází nás to několikanásobně levněji než dřívě, takže ušetříme o dost oproti dřívějšku Odpověď Ema Rychlá | 18.12.2022 13:39 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryTak to nám doma třeba změna dodavatele energií vůbec nepomohla. Přešli jme totiž před rokem k tomu bohemia a to bylo neštěstí. Dnes nemáme jak platit zálohy na elektřinu a všechno se hroutí. Opravdu strašná doba. A to manžel chtěl ještě měsíčně přes mycoiner.cz kryptoměnovou směnárnu nakupovat bitcoin.. To si nemůžeme dovolit samozřejmě.
Odpověď Jitka Mrázková | 15.12.2016 16:23 | Souhlasím | Nesouhlasím | Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryAhoj, doma máme včetně velkých dodavatelů, co jsme původně měli, zkušenost s Comfort energy. Elektřinu i plyn jsme dali pod jednu firmu, je to sice jedno, jelikož smlouvy jsou dvě, ale chtěli jsme to mít pospolu. Ročně s nimi ušetříme kolem tří tisíc. Koukni na internet, je tam spousta kalkulaček a stačí znát jen svojí spotřebu. Odpověď Lenka | 8.3.2019 00:38 | Souhlasím | Nesouhlasím | Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryjá cca před půl rokem přecházela k armex energy, se změnou mi oni osobně pomohli, což mi velice ušetřilo čas, za tu dobu jsem s nimi maximálně spokojena nejen kvůli té výhodné levné ceně, ale také smlouva bez závazků mě překvapila a hlavně jsou pořád online Odpověď Týna | 1.5.2019 20:02 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryTak to velmi ráda slyším. Na změnu dodavatele se taky chystám. Když jsem si na https://www.hyperfinance.cz/energie/ srovnávala různé dodavatele energií, tak mi právě ten Armex vyšel nejvýhodněji. Asi k nim tedy přejdu. Odpověď Věra | 27.5.2019 22:54 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryco jsem hledala nejlevnější dodavatele, tak jsem levnějšího ani nenašla, takže se k nim opravdu vyplatí, navíc já jsem s nimi delší dobu spokojena Odpověď Blanka | 18.8.2019 01:44 | Souhlasím | Nesouhlasím | Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryTo my už jsme teď naštěstí jak s dodavatelem elektřiny, tak plynu spokojení, takže není důvod měnit. Co nás ale trochu trápí je voda. Příjde mi totiž, že voda, která tady u nás teče z vodovodu není zrovna nejkvalitnějjší. Právě proto jsme s mužem začali uvažovat o pořízení takové té domácí vodárny. Koukala jsem, že právě ty nabízí například tady: www.voda-janek.cz/ Nemáte s tím náhodou někdo zkušenost? Díky. Odpověď Denisa | 4.10.2019 13:33 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryToho my máme taky v pohodě, přes šváru máme zařízenou Bohemii energy, a platíme o něco míň i když to není dodavatel z našeho města. :) Ta voda je podle mě celkem oříšek, já teda nevím jak jsme na tom teď, ale v Plzni co bydlíme, tak bývala kvalitou nejlepší voda v Česku. Jenže to na tom nic nemění, že jsme si taky pořídili nějaký filtr a když ho jednou za rok měníme, tak se nestačíme divit, co je na tom za humáč. S ním mi ta voda přijde daleko lepší. Odpověď Marcela | 7.11.2019 14:12 | Souhlasím | Nesouhlasím | Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryDobrý den, klientkou Bohemia energy jsem již od roku 2017, co se týče energie je to opravdu úspora, ale stále bojuji s ročním vyúčtováním, ve kterém se v číslech stále nevyznám, je možnost najít někde nějaké vysvětlivky? Děkuji Odpověď Jarka | 28.11.2019 15:12 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryAhoj Marcelo, co z vyúčtování chceš prosím tě všechno vyčítat? Podle mě je tam ten přeplatek/nedoplatek dost zřejmý. :) I orientacemi nepřijde zas tak složitá, ale jestli chceš vědět co znamenají jednotlivé zkratky, tak se koukni semka, to jsem našla přímo na jejich stránkách, jinak nevím, co víc by ti mohlo pomoci :) https://www.bohemiaenergy.cz/co-delat-kdyz/vyuctovani-a-platby/prislo-mi-vyuctovani/#vysvetlivky-k-vyuctovani Odpověď Iva | 27.12.2019 11:18 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryJá teda vyúčtování nijak víc neřeším a vždycky si vyhledám jen jestli budu dobírat a nebo naopak. Takhle jsem to měla vždycky a víc se v tom nebabrala, stejnak je mi to k ničemu. U Bohemky dobírám už teďka druhý rok, tak co víc řešit. Odpověď Zdeňka | 18.8.2021 14:08 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryTeďka co předělali vyúčtování, tak je to mnohem lepší i barevně je ta orientace snazší, že je poznat, co je důležitý. Odpověď Petra Soldánová | 21.5.2021 16:24 | Souhlasím | Nesouhlasím | Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryDobrý den, jsem na MD a vyznám se dobře ve fakturách. Pokud chcete, ráda se vám podívám na vyúčtovaní a doporučím nejvýhodnějšího dodavatele přímo pro vás. Stačí napsat na e-mail ( soldanovape@gmail.com ). Budu se těšit. Odpověď Dana | 17.1.2023 10:46 | Souhlasím | Nesouhlasím | Změna dodavatele energie - zkušenosti, recenze, hodnocení a vaše názoryCo jsem tak slyšela, tak je změna dodavatele energie poměrně jednoduchá. Spíš je otázka, jestli je v cenách tak velký rozdíl. Já se v tom vůbec neorientuji. Na střeše máme fotovoltaiku a na topení jsme si pořídili akumulační kamna na dřevo z flamen.cz/akumulacni-kamna/ a jsme vysmátí. Doma máme pořád teplo a ani nepotřebujeme moc dřeva, takže žádný stres s vysokými cenami za elektřinu. Odpověď |