| Způsoby uskladňování ovoce a zeleniny - diskuze na toto téma |
Holky, natrefila jsem na zajímavý článek s recepty na zavařování. Uskladňujete touto formou někdo doma přebytky ze zahrádek? http://ptak-loskutak.cz/zavarujte-s-chuti-netradicni-recepty-na-calamady/ Bětka | 18.12.2016 11:47 | Souhlasím | Nesouhlasím | Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyMy doma zavařujeme, ale bez zavařovacího hrnce. Kdysi jsem chtěla mamince k narozeninám koupit marmeládovač, protože zavařuje hodně, ale poněvadž to byl malý přístroj a jenom snad na osm skleniček, tak jsem to nekoupila. Ale jinak recepty o těch čalamádách dobrý, jen si musíme počkat na sezonu. Odpověď Bětka | 18.12.2016 11:49 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyCo si ale budu kupovat určitě, a možná že si udělám radost ještě rychle letos pod stromeček, tak bych chtěla sušičku na ovoce.Že třeba na banány to člověk využije i teď v zimě. Odpověď Emilka | 10.1.2017 10:42 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyJá jsem si koupila k vánocům sušičku ovoce právě od Oravy, a jsem moc spokojená.Zatím v ní suším jen banány, jak píše tady Bětka, tedy když jsou v akci, ale už se těším na léto, nasuším si osotatní ovoce, houby, a tak. Odpověď Eleon | 22.1.2017 17:54 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyJá si zavařovací hrnec rozhodně kupovat budu. Je to dobrá věc, a hlavně tím ušetříte spousu peněz. Potraviny jsou drahé, a tak zužitkovat všechno ze zahrádky není vůbec špatné. Odpověď Věrka | 28.1.2017 20:46 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyJitko, my ten zavařovací hrnec doma máme, nový od loňského léta.A je to super věc. Odpověď Věra a Vašek | 29.1.2017 14:22 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyDobré jsou tyhle recepty:
¨www.hledejsmudlo.cz/jak-zpracovat-velkou-urodu-ovoce-a-zeleniny/ Odpověď Kiki | 30.1.2017 20:53 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyHrnec, sušičku i marmeládovač. Všechno mám doma. A všechno si moc chválím. Odpověď Zavařujuráda | 15.1.2017 17:00 | Souhlasím | Nesouhlasím | Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyAhoj. Já strašně ráda zavařuju, ale zavařovací hrnec nemám.Zavařujeme s babičkou takovým tím ,,pradávným" způsobem, jen starý hrnec a kamna.Ale susšičku ovoce jsem měla, bohužel už nefunguje, takže si budu kupovat novou.Dívala jsem se i na ten zavařovací hrnec od Oravy, není drahý, možná nad ním pouvažuji. Odpověď Lucka | 31.1.2017 19:49 | Souhlasím | Nesouhlasím | Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyJá mám sušičku ovoce a nemůžu si ji vynachválit. Odpověď Eleon | 30.3.2017 21:40 | Souhlasím | Nesouhlasím | Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyJá jsem si udělala radost a koupila si zavařovací hrnec od Oravy, vejde se tam přes třicet malých zavařovaček, skvělá věc. je to ma marmelády, džemy, zavařeniny, čalamády.už se těším na sezonu.www.orava.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=3602&fulltextword=zava%C5%99ovac%C3%AD%20hrnec Odpověď Líba | 17.4.2017 11:39 | Souhlasím | Nesouhlasím | Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyKdybych chtěla usušit meruňky a hrozny, doma, je na to nějaká dostupná sušička ovoce do 5 tis.? Odpověď Erika | 19.4.2017 20:20 | Souhlasím | Nesouhlasím | Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyJá jsem si koupila na podzim ve výprodeji sušičku, mám ji teda převážně n abanány, protože děti to milují a jsme moc spokojeni. Odpověď Anežka | 28.4.2017 22:40 | Souhlasím | Nesouhlasím | Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyJá mám od léta zavařovací hrnec od Oravy a nemůžu si jej vynachválit. Dělala jsem v tom marmelády z bobulového ovoce, zavařovala okurky, bomba.Rychlé, efektivní. Odpověď Eva | 29.4.2017 12:09 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyAnežko, to jsem ráda, že si ten hrnec chválíte, já si ho objednala tento týden taky. Odpověď Simona | 30.4.2017 11:56 | Souhlasím | Nesouhlasím | Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyJá mám doma marmeládovač, dostala jsem ho kdysi k narozeninám, není to špatné, ale když tak čtu v diskusích, tak ten zavařovací hrnec je asi lepší a dá se v něm dělat i ta marmeláda. Odpověď Miriam | 13.5.2017 16:43 | Souhlasím | Nesouhlasím | Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyJá jsem se dívala na zavařovací hrnec od Oravy, a asi bych do toho šla. Odpověď Katka | 14.5.2017 15:48 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyMiriam, jaký konkrétně typ od té Oravy máte? Odpověď Evel | 29.5.2017 16:28 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyTu sušičku anebo odšťavňovač, co likovala Věrka máte?www.hledejsmudlo.cz/jak-zpracovat-velkou-urodu-ovoce-a-zeleniny/ Odpověď Emi | 25.6.2017 20:05 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyNacpu do toho hrnce od Oravy alespoň 40 ks malých zavařovacích skleniček na marmeládu? Mají cca 200 ml. Odpověď Klára | 29.6.2017 19:58 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyKamarádka má sušičku, nějakou starší od Oravy, ale je s ní hrozně spokojená. Reguluje si tam teplotu, suší houby, banány, bylinky.A má to pět pater. Koupili ji tenkrát někde ve slevě snad na mallu, ale mají ji už fakt dlouho. Odpověď Marcela | 20.8.2017 16:08 | Souhlasím | Nesouhlasím | Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyMy jsme doposud zavařovali u babičky na sporáku, sporák se vyhodil a co teď. Máme kvanta ovoce a zeleniny. Poraďte nějaký hrnec, ale konkrétní model, potřebuji rychle něco objednat. Odpověď Karolina | 11.12.2017 23:11 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Způsoby uskladňování ovoce a zeleninySpoustu ovoce a zeleniny suším ve své sušičce Yden. https://www.odstavnovace-mixery.cz/yden-ci-ir-d5-P567000c7904bd/. Je to opravdu výborná sušička a zatím se mi nestalo, že by něco usušila špatně. Odpověď Kamila45 | 5.9.2018 17:20 | Souhlasím | Nesouhlasím | Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyČalamády doma děláváme, ale spíš jen takové ty klasiky. Spíš teď máme přebytek ovoce, tak přemýšlím, že bych si koupila sušičku. Docela mě k tomu totiž inspiroval tento článek - https://www.tipli.cz/clanek/susicka-ovoce-mlsejte-zdrave-po-cely-rok - a musím říct, že by se mi docela líbilo mít takové zdravé sladké mlsání celý rok. Doporučily byste mi když tak nějakou, pokud máte doma? Odpověď Kristýna Ryglová | 5.9.2018 19:46 | Souhlasím | Nesouhlasím | Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyAhoj, už dva roky mám sušičku ETA Freya 530190000 a jsem s ní maximálně spokojená. Nejvíc se mi na ní líbí, že si tam dáš jen počet sítí, které máš obsazené a nemusíš tam dávat všechny + velmi tichý provoz, což je super :) Navíc je i vzhledově pěkná, tak se z ní stal pěkný kuchyňský doplněk. Kupovala jsem zde: https://www.expert.cz/eta-freya-530190000-cerna-nerez/ a byla jsem spokojená i s rychlostí dodání. Odpověď Irena | 19.7.2019 09:32 | Souhlasím | Nesouhlasím | Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyAhoj. Nevím, jestli se to k tomuto tématu úplně hodí, ale nevím kde jinde bych se zeptala, tak to dávám sem. Když nakupujete ovoce a zeleninu, dáváte přednost "bio" produktům nebo vám to je jedno? Já se totiž nedávno tady https://leakshare.org/fruits-and-vegetables-that-contain-the-most-pesticides/ dočetla, že některé druhy ovoce a zeleniny jsou plné pesticidů, což není pro lidské tělo zrovna přínosné, tak začínám přemýšlet nad tím, že bych začala nakupovat pouze "bio" ovoce a zeleninu. Docela by mě ale zajímalo, jaká je v tomto ohledu vaše zkušenost. Díky mockrát. :) Odpověď Janka | 25.2.2020 13:45 | Souhlasím | Nesouhlasím | Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyAhoj holky. Doporučuji si přečíst článek https://www.tipio.cz/susicka-ovoce/ Já si sušičku nemůžu vynachválit! Pak jen vložím ovoce do dobře uzavíratelné skleničky a je to :-) Odpověď Anička | 6.8.2022 05:15 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyJá zavařuju jenom okurky a jinak dáváme ovoce a zeleninu do sklepa. Tam nám vydrží dlouho. Do ledničky si pak beru pár kusu, které během pár dní zdělám. V ledničce mám tento úložný box do ledničky https://www.plaza.cz/ulozny-box-do-lednicky--4-ks/ , takže mám ovoce a zeleninu roztříděné a nikde se mi neplete. Všechno má svůj "chlíveček", takže vím, kolik si toho do lednice mohu dát :-) . Odpověď Jajča | 21.12.2020 23:53 | Souhlasím | Nesouhlasím | Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyAhojte ženy, já jsem si nedávno začala kupovat spoustu výrobků ze stránek greenmat.cz a u některých mi dělá veliký problém skladování. Chtěla bych se tak zeptat... Nevíte prosím, jak je to u tohoto bio jídla se stravováním? Já mám občas docela dost veliký strach, aby se mi to nezkazilo, když už je to na té přírodní bázi. Je tedy dost možné, že ty houby, co na tom vyrostou budou ještě k něčemu dobré, ale riskovat to raději nechci :-D Odpověď Žaneta | 14.3.2021 19:22 | Souhlasím | Nesouhlasím | Způsoby uskladňování ovoce a zeleninySlyšela jsem, že nejzdravější způsob uchovávání zeleniny je kvašení, prý existuje nějaká velmi zdravá čalamáda ze zkvašené zeleniny, která pochází z Koreje. Víte někdo o tom něco blíž?
Odpověď Lenka | 18.3.2021 19:53 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyVím přesně, co myslíte. Jmenuje se to kim-chi a jedná se o korejskou národní specialitu. Je to vlastně takový křupavý salátek z nakládané a kvašené zeleniny. Já kim-chi jím pravidelně, protože je to opravdu velmi zdravé, patří to mezi 5 nejzdravějších pokrmů na světě.
Odpověď Žaneta | 21.3.2021 20:39 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyTo zní velmi dobře. A to si připravujete doma nebo se to dá někde koupit?
Odpověď Lenka | 24.3.2021 21:48 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyJá si to kupuji přes internet ze stránky https://www.kimchiclub.cz/ . Jedná se o velmi kvalitní kim-chi, které vyrábí v Česku z lokálních surovin. Já jsem se na jejich stránkách zaregistrovala do jejich klubu, takže můžu čerpat řadu výhod. Při určité délce členství navíc dostanete ledničku přímo na kim-chi.
Odpověď Veronika | 11.6.2022 09:19 | Souhlasím | Nesouhlasím | Způsoby uskladňování ovoce a zeleninyMy bydlíme v Praze v bytě, takže těch možností ke skladování úplně moc nemáme, ale zase mám výhodu, že bydlíme v Praze kousek od farmářských trhů https://www.ceskyfarmarskytrh.cz/ , takže si můžu nakoupit vždy čerstvou a pěknou zeleninu. Odpověď |