Zdravé kvašení - diskuze na toto téma |
Zdravím, četla jsem už několika článků o tom, jak moc zdravá je fermentovaná zelenina. Jakou máte zkušenost s její chutí? Aneta | 23.6.2021 22:15 | Souhlasím | Nesouhlasím | Zdravé kvašeníTo by mě taky hodně zajímalo. Také jsem slyšela o tom, že fermentovaná zelenina je velmi zdravá, ale nevím přesně, jaké účinky to na naše zdraví má. A jíte to někdo pravidelně?
Odpověď Petra | 24.6.2021 22:52 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Zdravé kvašeníAno, já jím fermentovanou zeleninu každý den. Velmi jsem si oblíbila kvašenou zeleninu ve formě kimchi, které je velmi zdravé. Je hlavně prospěšné pro zažívací trakt, protože obsahuje probiotika. Má ale celou řadu dalších zdravotních benefitů, například je prospěšné i pro kardiovaskulární systém nebo imunitu.
Odpověď Aneta | 25.6.2021 14:57 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Zdravé kvašeníA kde bych to kimchi mohla sehnat? Se zažíváním mám docela dlouho problémy, takže bych to určitě ráda vyzkoušela.
Odpověď Petra | 26.6.2021 23:31 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Zdravé kvašeníObjednávám si kimchi pravidelně ze stránky https://www.kimchiclub.cz/ . Vyrábí ho v Česku z lokálních surovin a je velmi dobré. Já jsem i členkou jejich klubu, díky kterému můžu čerpat několik benefitů. Například mám dopravu zdarma, výrazné slevy na produkty a taky pohlcovač pachů do lednice.
Odpověď Emula87 | 29.2.2024 19:52 | Souhlasím | Nesouhlasím | Zdravé kvašeníU nás doma si z omáček nejlépe asi stojí www.mlsnavarecka.cz/klasicka-koprova-omacka-se-smetanou/ koprová omáčka, kterou dělám ještě podle starého receptu co mi předala tchýně. Ona ji vždy tak moc dobře uměla, ale dle mě to teda bylo tím vínem co do něj přilévala. Ale to tajemství mi nestihla říct. Odpověď |