| Nakládaná zelenina - diskuze na toto téma |
Nakládáte si doma vlastní zeleninu? Jakým způsobem vydrží nejdéle? Petra | 21.7.2021 21:32 | Souhlasím | Nesouhlasím | Nakládaná zeleninaJá jsem nakládat zeleninu zkoušela párkrát, ale nikdy se mi to moc nepovedlo. Kvašení zeleniny je prý ale velmi zdravé a kvašenou zeleninu mám hodně ráda, takže asi lepší způsob jak kvašení neexistuje…
Odpověď Dominika | 23.7.2021 23:32 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Nakládaná zeleninaTo máte pravdu, kvašení je velmi zdravé, hlavně díky tomu, že zkvašená zelenina obsahuje probiotika, která mají velmi dobré účinky na zažívání. Já tedy zeleninu doma nekvasím, já si raději kupuji kvašenou zeleninu ve formě kimchi již hotovou.
Odpověď Petra | 25.7.2021 20:39 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Nakládaná zeleninaA kde takovou kvašenou zeleninu kupujete? Já mám totiž jen samé špatné zkušenosti s tím, když si koupím nějakou kvašenou zeleninu ze supermarketu.
Odpověď Dominika | 26.7.2021 13:36 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Nakládaná zeleninaKimchi kupuji přes internetové stránky https://www.kimchiclub.cz/ , kde mají jen to nejlepší kimchi, které se dá v Česku sehnat. Já jsem dokonce i členem jejich klubu, takže mi domů pravidelně každý měsíc chodí zásoba kimchi za výhodnou cenu. Teď mají dokonce i novinku, sušené kimchi chipsy, těm taky nemůžu vůbec odolat, jsou výborné.
Odpověď Jana | 25.4.2022 01:07 | Souhlasím | Nesouhlasím | Nakládaná zeleninaCelkem mě tady ty kvašené potraviny zajímají čím dál tím víc. Kvašená zelenina je velmi dobrá, už jsem měla několikrát možnost ji vyzkoušet. Také jsem ale narazila na fermentované potraviny, po kterých mi nebylo moc dobře. Připravujete si doma někdo i teplé pokrmy z kvašených pokrmů?
Odpověď Tereza | 26.4.2022 01:05 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Nakládaná zeleninaU nás doma s tím začal manžel. :-)Začal pojídat také kvašnou zeleninu a postupně přidával další a další věci. Nakonec nás na to naučil celou rodinu a nejvíce u nás asi jedou miso polévky a miso pasty. :-)
Odpověď Jana | 27.4.2022 23:50 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Nakládaná zeleninaMiso pasty? Co to prosím přesně je?
Odpověď Tereza | 28.4.2022 22:49 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Nakládaná zeleninaJsou to najemno mleté pasty z kvašené luštěniny https://www.eshop.kojibakers.cz/miso/ . Pokud máte doma rádi kvašenou zeleninou, tak vám miso pasty budou určitě chutnat. Dá se to používat jako super dochucovadlo nebo třeba i místo soli do již připraveného jídla.
Odpověď |