| Poranění - diskuze na toto téma |
Ahoj holky, jak doma řešíte nejrůznější drobná poranění? Třeba škrábance, popáleniny? Co se vám osvědčilo? Když jsem hledala, tak mastiček je celá řada, tak nevím, jakou zvolit. Díky moc. Zuzana | 20.12.2021 11:40 | Souhlasím | Nesouhlasím | PoraněníTak asi každé poranění by se mělo očistit vodou a případně dezinfekcí asi ne? Ale co potom? Někdo totiž říká, že třeba odřenina by se neměla zalepovat. Je to pravda?
Odpověď Radka | 21.12.2021 02:37 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: PoraněníJe to podle typu poranění, ale pokud se jedná o otevřenou ránu, tak by rozhodně vždy měla být chráněná, aby se do těla nedostala infekce.
Odpověď Zuzana | 22.12.2021 17:13 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: PoraněníTakže raději vždy zalepit náplastí? A co když je to většího rozsahu?
Odpověď Radka | 23.12.2021 07:59 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: PoraněníNáplast tedy doma téměř vůbec nepoužívám, protože to nikdy nedrží a strašně to pak omezuje v práci. Mám doma v lékárničce sprej https://www.hemacut.cz/ , který na ráně udělá tenký, voděodolný a průhledný film, který ránu chrání před zanesením infekce. Je to voděodolné, takže můžete normálně pokračovat v práci a rána se může v klidu hojit.
Odpověď Jarka | 12.9.2024 21:49 | Souhlasím | Nesouhlasím | PoraněníDobrý den, plánuji sjednat životní pojištění a hledám pojišťovnu, která nabízí dobré podmínky za přijatelnou cenu. Máte nějaké doporučení na pojišťovny, které mají solidní nabídku a férové ceny? Odpověď Tereza | 18.9.2024 23:54 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: PoraněníKdyž jsem se rozhodla sjednat životní pojištění, chtěla jsem najít variantu, která by mi nabídla dostatečné krytí a zároveň byla cenově dostupná. Vyzkoušela jsem https://www.klik.cz/ a byla mile překvapená, jak přehledný a jednoduchý celý proces byl. Po zadání několika údajů jsem rychle získala nabídky od různých pojišťoven, které jsem si mohla snadno porovnat. Oceňuji, že jsem si mohla vybrat tu nejlepší možnost, která odpovídala mým potřebám, a navíc vše sjednat online. Odpověď |