Internetov sluby pro koly
portál pro všechny maminky
Dnes je pátek 03. dubna 2026, svátek má Richard, zítra Ivana
Vyhledávání

Diskuse - Dluhy - jak na ně?

hlavní kategorie | zpět | + založit nové téma | + odpovědět na toto téma
Dluhy - jak na ně? - diskuze na toto téma
Maminky, mám na vás dotaz... tak nějak jsme se s manželem dostali do dluhů a teď hledáme možnosti, jak z toho ven... Dluhy jsme si udělali, když jsem byla na MD. Teď už oba pracujeme, penze už máme docela OK a rádi bychom vše vyřešili co nejdříve, abychom nepřišli o byt... Jak takovou situaci řešíte vy?

Lucka | 30.1.2018 08:30 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Dluhy - jak na ně?
Tak jak, no... my jsme se taky dostali do dluhu a situaci jsme vyřešili až prodejem bytu,no...

Odpověď
Olga Jagerová | 31.1.2018 08:04 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Dluhy - jak na ně?
Jaj, tak to je teda trochu drsné, ne? :( No, my jsme taky situaci vyřešili dočasným prodejem domu, ale pořád v něm bydíme. Dům jsme prodali přes společnost nemovitost na leasing. Prodejem jsme dostali peníze, které jsme použili na dluhy a něco nám ještě zbylo... No a v domku bydlíme pořád, akorát platíme nájem a za 3 roky si ho odkoupíme zpět.

Odpověď
Luculinka | 3.4.2018 18:58 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Tak dívej, ona ta společnost dává časový prostor na realizaci výkupu v délce 4 roky.

Odpověď
Milada D. | 25.2.2018 21:51 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Dluhy - jak na ně?
Prosím tě, jak zpětný leasing? Co to je? :-O

Odpověď
Luculinka | 30.5.2018 22:36 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Tak pokud to máš takto, tak to se ti povedlo pěkně. Držím ti palce!

Odpověď
Berenika | 27.2.2018 21:02 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Dluhy - jak na ně?
No, koukala ses na ty webovky jejich - nemovitostnaleasing.cz/ Tak na ně mrkni :) Tam máš všechno vysvětlené…

Odpověď
JamkaKam | 31.5.2018 07:46 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Holky, je tu některá, která by i byla schopna přesně vysvětlit postup celé spolupráce se společností www.nemovitostnaleasing.cz/? Byla bych vděčná…

Odpověď
Šárka | 28.2.2018 21:58 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Dluhy - jak na ně?
Jj, koukala jsem se na ně. Jde mi ale o to, jak to potom funguje s tím výkupem zpět? Na to je nějaká lhůta? A na jak dlouho je ta nájemní smlouva?

Odpověď
Sandra | 9.4.2018 22:38 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Dluhy - jak na ně?
Aha, ty jo, tak to by se docela aji dalo zvládnout ne… Minimálně našetřit na základ na hypotéku, že?

Odpověď
LenkaPlavá | 3.5.2018 17:36 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Dluhy - jak na ně?
Já to teda tak beru. www.nemovitostnaleasing.cz/ mi zaplatili za nemovitost víc peněz, než dělaly moje dluhy. Tím pádem jsem měla krásný základ a teď k tomu přidávám každou každou kačku. Myslím, že do těch tří let to krásně zvládnu našetřit a nemovitost vykoupím zpět. Budu bez dluhů a ještě ve svém.

Odpověď
Vikky | 3.5.2018 17:52 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Dluhy - jak na ně?
Holky, pokud ale máte nějaké další dotazy, tak já jako určitě doporučuji kontaktovat přímo spolenčost www.nemovitostnaleasing.cz/. Ona vám nejlépe poradí ohledně té lhůty, do kdy je třeba ten odkup provést…

Odpověď
Elena | 28.6.2018 09:06 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Jako jasně, že nelépe a nejpřesněji vše objastí práve společnost nemovitost na leasing. Mě šlo spíš o to, zda tu nění někdo, kdo už zkušenosti má.

Odpověď
Marcela19 | 28.9.2018 23:04 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Dluhy - jak na ně?
Zdravím, uvažovali jste už o konsolidaci půjček? Sloučíte si je prostě do jedné a ve finále splácíte míň, takže se to na vás tak nehrne. Pokud by to mělo zajít hodně daleko, což vám samozřejmě nepřeju, tak doporučuji si zjistit zjistit, co vám exekutor nesmí vzít. Tady je když tak na tohle téma celkem přehledný článek: https://www.hyperfinance.cz/magazin/seznam-veci-ktere-vam-exekutor-nesmi-zabavit/ :)

Odpověď
Remiáš | 24.9.2019 18:19 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Jojo, myslím si, že pokud se člověk nachází v situaci, kdy má půjček tolik, že už prostě neví jak je všechny splácet, tak je konsolidace super možnost. Mám jednoho známého, kterému právě konsolidace půjček velmi pomohla. Jestli můžu mít jeden tip, tak pokud by si o tom náhodou někdo chtěl přečíst víc, tak zkuste mrknout sem: www.pujcky-konsolidace.cz/

Odpověď
Eliška | 10.6.2019 20:55 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Dluhy - jak na ně?
Měla bych trochu opačný dotaz. Nemáte náhodou někdo tip co dělat v situaci, kdy někdo dluží peníze vám a nesplácí je? Před rokem jsem půjčila jedné své známé 50000 na auto a zatím jsem od ní neviděla ani korunu. Kdykoliv se ji pokusím kontaktovat ohledně vrácení peněz, tak slyším jen samé výmluvy. Nedávno jsem se o tom bavila s jedním kamarádem a ten mi doporučil ať se zkusím objednat na tuto firmu https://www.serafservis.cz/ která se specializuje na vymáhání dluhů. Máte s tím někdo zkušenost? Jak to probíhá? Díky moc.

Odpověď
Hanka | 6.9.2019 20:14 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Dluhy - jak na ně?
Měla bych pro vás jeden tip. Až se vám z dluhů podaří dostat, tak si zkontrolujte, jestli máte smazaný záznam z registru dlužníků. Já například měla docela dost velké dluhy a i přes to, že už je mám dávno splacené, tak jsem nedávno zjistila, že jsem stále v registru vedená. Kdyby vás náhodou zajímalo jak do takového registru nahlédnout, tak tady mají super návod: https://www.financnipomocnik.cz/hledate-registr-dluzniku-k-nahlednuti-vime-zjistit-sve-zaznamy/

Odpověď
Milan | 16.1.2020 15:40 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Dluhy - jak na ně?
Dostal jsem se do opravdu blbé situace, kdy to vypadá že náš byt v Praze půjde do dražby. Chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo rady co v této situaci dělat? dá se ještě někde si třeba půjčit, abych to zastavil?

Odpověď
Jakub Metlička | 19.1.2020 15:33 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Půjčovat si už asi nepůjde, pokud je na Vás vedená exekuce. Když jsem byl v této situaci, tak mi kamarád dal kontakt na realitní kancelář, která exekuci vyplatila, a byt se prodal za normální tržní cenu, je to pak výhodné pro ně i pro Vás, kdy je možnost, že Vám z toho hodně zůstane.

Odpověď
Milan | 21.1.2020 14:50 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Re: Dluhy - jak na ně?
Máte ten kontakt ještě? určitě bych využil této možnosti....

Odpověď
Jakub Metlička | 22.1.2020 17:34 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Re: Re: Dluhy - jak na ně?
Ano to mám, internetové stránky naleznete tady https://www.edoxreality.cz/, a jinak mají bezplatnou linku 800 503 305, nebo můžete zkusit i jejich pobočku Senovážné náměstí 978/23.

Odpověď
Lucie | 11.5.2021 12:08 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Dluhy - jak na ně?
Určitě využijte možnost konsolidace nebo refinancování. Pokud máte více půjček, slučte si je do jedné, je pak mnohem snazší to splácet. Hlavně zkuste zůstat na věcí, i když je to těžké. Říkejte si, že i tihle měli dluhy a kde dneska jsou :-) https://www.businessanimals.cz/petr-kellner-andrej-babis-a-dalsi-jak-vypada-zebricek-nejbohatsich-cechu/

Odpověď
Kateřina | 20.11.2022 20:14 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Dluhy - jak na ně?
Hlavně nedělejte mrtvého brouka a všechno se snažte včas vyřešit. My jsme se k ničemu neměli a doufali jsme, že na nás nepřijdou, nebo nevím, v co jsme doufali, ale narostly nám pak takové úroky, že jsme neměli na splátky a skončili jsme v insolvenci. Nebýt právníka, kterého jsme si našli tady https://www.cikr.cz/ , který nám pomohl situaci vyřešit, bychom asi skončili ve vězení...

Odpověď

FINANČNÍ PROBLÉMY
Květiny

6.1.2021, cena: 10000 Kč
boruvky
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
prodam
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč

Trička s vlastním potiskem
snadně, rychle a zábavně.

Základní školy
přehledný seznam všech základních škol v ČR.

Online hry
výběr z těch nejlepších online her.

Buďte originální a kupte si vtipné těhotenské tričko. Použijte slevový kód SUPERMAMINA na 10 % slevu!

Vtipné tričko pro těhotné