Internetov sluby pro koly
portál pro všechny maminky
Dnes je sobota 18. dubna 2026, svátek má Valérie, zítra Rostislav
Vyhledávání

Diskuse - Fotovoltaická elektrárna - vyplatí se?

hlavní kategorie | zpět | + založit nové téma | + odpovědět na toto téma
Fotovoltaická elektrárna - vyplatí se? - diskuze na toto téma
Vyplatí se nechat si dát na dům fotovoltaickou elektrárnu? Jakou máte zkušenost? Mám o tom vůbec přemýšlet?

Lucka | 18.2.2023 01:31 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Fotovoltaická elektrárna - vyplatí se?
Rozhodně se vyplatí, dokáže totiž uspořit cca 50 % ze spotřeby energie. Vybrala jsem s manželem firmu https://www.fotovoltaikabenekovesco.cz/ která fotovoltaické elektrárny dělá a opravdu to má smysl, když si to necháte udělat takhle od firmy, která dává záruku 30 let a požívá kvalitní panely

Odpověď
Valounek | 22.2.2023 08:15 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Takhle bez čísel se to nedá říct. Přijde mi, že na administrativní haly od https://www.promohaly.cz/administrativni-haly se to docela vyplatí. Celkově mám pocit, že jakmile je nějaká firma s větším odběrem, tak je to určitě řešení. Na druhou stranu u rodinných domů je to sice dneska na hranici povinnosti (respektive cokoliv z pasivního bydlení), ale spousta těch domů to vůbec nepotřebuje, protože nemá takový odběr proudu.

Odpověď
Olga | 2.3.2023 22:39 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Tato otázka podle mě napadne každého, kdo o ní začne uvažovat. Přitom je strašně jednoduché si to nechat spočítat. Tedy co je k tomu potřeba a kolik to bude ze začátku stát. Pak odečíst dotace a můžete se dostat k nějakému reálnému číslu. Nám se podařilo s manželem vybrat firmu, která je schopná fotovoltaickou elektrárnu udělat rychle a ještě i za rozumnou cenu.

Odpověď
Dominika | 3.3.2023 07:14 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Fotovoltaická elektrárna - vyplatí se?
Od které firmy to máte namontované jestli se mohu zeptat prosím?

Odpověď
Olga | 3.3.2023 19:08 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Re: Fotovoltaická elektrárna - vyplatí se?
Určitě, na tom není rozhodně nic tajného. Manžel vybral firmu https://www.columbusenergy.cz/ , která používá panely Jinko a dává záruku 15 let. I on i já jsme spokojení, montáž byla fakt rychlá.

Odpověď
Mirkaa | 16.6.2023 01:13 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Dobrý den, nám budou montovat fotovoltaickou elektrárnu na dům. Chtěla bych se zeptat, jak je to s přebytky elektrické energie? Dá se to nějak výhodně třeba prodávat?

Odpověď
Adam | 17.6.2023 04:20 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Fotovoltaická elektrárna - vyplatí se?
Tohle jsem měl v podstatě zjištěné taky vše ještě než jsem ji měl na domě na střeše. Podařilo se mi totiž najít společnost, která zajišťuje výkup přebytků z fotovoltaické elektrárny za aktuální ceny na burze.

Odpověď
Mirkaa | 18.6.2023 02:27 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Re: Fotovoltaická elektrárna - vyplatí se?
A z toho se jim něco platí nebo jak to funguje?

Odpověď
Adam | 21.6.2023 21:40 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Re: Re: Fotovoltaická elektrárna - vyplatí se?
Mám to přes electree.cz, těm platím 220,- kč měsíčně a přes aplikaci si řídím nákup i výkup dle aktuálních cen.

Odpověď
Radka | 2.5.2025 07:44 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Žijeme v Praze a nedávno jsme se pustili do instalace solárních panelů na naši střechu. Kvůli výšce a špatné přístupnosti jsme potřebovali vhodnou techniku. Při hledání jsem narazil na web https://www.plosinyklepo.cz/, kde mě zaujala sekce plošiny Praha. Přesně to, co jsme hledali. Komunikace byla rychlá a bez komplikací, druhý den už byla plošina na místě. Montážníci si práci pochvalovali a vše zvládli bezpečně a efektivně. Bez plošiny by to byla akce na celý týden. Takhle to bylo hotové za dva dny. Určitě využijeme i příště.

Odpověď

FINANČNÍ PROBLÉMY
Květiny

6.1.2021, cena: 10000 Kč
boruvky
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
prodam
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč

Trička s vlastním potiskem
snadně, rychle a zábavně.

Základní školy
přehledný seznam všech základních škol v ČR.

Online hry
výběr z těch nejlepších online her.

Buďte originální a kupte si vtipné těhotenské tričko. Použijte slevový kód SUPERMAMINA na 10 % slevu!

Vtipné tričko pro těhotné