Internetov sluby pro koly
portál pro všechny maminky
Dnes je středa 01. dubna 2026, svátek má Hugo, zítra Erika
Vyhledávání

Diskuse - Dodavatel energií „Bez dodavatele" zkušenosti

hlavní kategorie | zpět | + založit nové téma | + odpovědět na toto téma
Dodavatel energií „Bez dodavatele" zkušenosti - diskuze na toto téma
Při cestě z práce jsem poslouchala v autě Rock rádio a slyšela tam běžet reklamu na „Bez dodavatele“. Má jít o dodavatele energií, kde by se údajně mělo platit nějak míň a co si pamatuju, tak mají mít i smlouvy bez závazku, tak by mě zajímalo, jestli je někdo vůbec znáte a případně jestli s nimi i někdo máte zkušenosti. Většinou takovým věcem moc pozornost nevěnuju, ale za energie platíme dost a jak se říká tonoucí se stébla chytá, tak bych si chtěla nějaký info zjistit. Díky :-)

Vanda | 21.6.2023 16:47 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Dodavatel energií „Bez dodavatele" zkušenosti
Docela zajímavý název na to že má jít o dodavatele, ale nic mi to neříká, takže budu taky pozorovat oč se jedná, energie taky nemáme za pár.

Odpověď
Denisa | 23.6.2023 13:05 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Jo, fakt se tak jmenují.. BezDodavatele :) ..my už jsme u nich druhým rokem a v pohodě, spokojenost. Akorát jsme teda u nich připojení s fotovoltaikou, ale smlouvu máme podepsanou taky na neurčito.

Odpověď
Adela Fr. | 30.6.2023 15:08 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Dodavatel energií „Bez dodavatele" zkušenosti
Taky jsme u nich, podobně jako paní Denisa, fakturují nám energii z panelů, co od nás vykupují a my od nich zas berem. Za mě solidní společnost, máme to u nich na neurčito a vyúčtování je srozumitelný.

Odpověď
Karolína Linhartová | 29.6.2023 13:12 | Souhlasím | Nesouhlasím |
My jsme na tuhle firmu přišli celkem nedávno při porovnávání nabídek elektřiny. Končila nám několikaletá fixace a chtěli jsme přejít jinam. U BezDodavatele jsme našli dost sympatický podmínky a hlavně nás vyšli o dost levněji než byly nabídky u velkých dodavatelů, tak jsme přešli semka.

Odpověď
Helena | 16.8.2023 15:56 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Přes jaký tarif od nich odebíráte elektřinu, jestli se můžu zeptat?

Odpověď
Karolína Linhartová | 17.8.2023 13:16 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Re: Dodavatel energií „Bez dodavatele" zkušenosti
Konkrétní název tarifu si nepamatuju, to pardon, ale vím, že cenu máme na každý měsíc novou a vždycky na začátku měsíce nám jí dají vědět. A to co posílají, tak je téměř o půlku nižší, než je od státu ten strop, což je luxus.

Odpověď
Ivka | 6.7.2023 11:43 | Souhlasím | Nesouhlasím |
My máme elektřinu ještě zařízenou do příštího roku, takže se tím ještě zabývat nemusíme.

Odpověď
Tereza | 5.1.2024 10:35 | Souhlasím | Nesouhlasím |
To jsme si taky mysleli, ale začli jsme už s předstihem si dělat trochu obhlídku, co je dneska vůbec za ceny a ke komu je možnost přejít. Protože očekávám, že pak už je to jen o papírech, tak v tom chceme mít jasno. A u BezDodavatele ty ceny jsou fakt nízký i bez fixace na delší dobu, tak se to zatím jeví jako nejlepší varianta kam s elektřinou.

Odpověď
Jana | 7.3.2024 10:30 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Nás to třeba u nich aktuálně vychází nejlevněji. Zařizujeme si to sice přes známého, co se vyzná, ale ta cena je prý normálka dostupná z jejich stránek, takže nic soukromýho od nich nemáme :)

Odpověď
Zuzina | 7.7.2023 19:03 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Pár měsíců zpátky nám je vykopla jedna srovnávací kalkulačka, tak jsme je přes ní poptali a sami nám zařídili přesun. Vyúčko máme klasicky jednou ročně, tak jsme na něj zvědaví, ale co víme ceny, tak to bude pro peněženku citelný rozdíl a něco ušetříme.

Odpověď
Šárka | 13.7.2023 14:26 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Můžu se zeptat, co za kalkulačku jste použili? Asi by nám něco takového pomohlo, když sami nemáme přehled, co vše je za firmy a nechce se nám to po jednom hledat. :D děkuji

Odpověď
Zuzina | 14.7.2023 10:29 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Přiznám se, že jsem se musela zeptat manžela, jak se ta stránka jmenuje :D sama z hlavy to nevím :)) prý je to kalkulačka ze stránek tzb-info a tam už si pak jen dosadíte svoje údaje a ono vám to vyhodí, kdo jak pro vás bude. Nám teďka na červenec bezDodavatele dal zas pěknou cenu, takže se toho vyhodnocení nemusíte obávat.

Odpověď
Šárka | 19.7.2023 12:27 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Re: Re: Dodavatel energií „Bez dodavatele" zkušenosti
Moc děkuji, tak jsme na to koukali a teda nestačili jsme zírat jaký rozdíly v cenách jsou, když bychom přešli tady k tomu bezdodavatele, jak máte vy, tak bychom měli úsporu snad kolem 10tisíc za elektřinu, což se nám ani nechce věřit, ale asi je to tak no, podle těch různých i dalších nabídek. Mazec. Takže určitě to taky zvážíme.

Odpověď
Zuzina | 20.7.2023 11:09 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Re: Re: Re: Dodavatel energií „Bez dodavatele" zkušenosti
Jako jestli půjdete z nějakého starého ceníku, tak mi to zas tak divný nepřijde, taky jsme tam měli velký skok, proto jsme chtěli i změnu, když šly ceny dolů. Je nesmysl platit takový rakety, když jsou tu levnější nabídky jako tady. Bychom byli jenom sami proti sobě.

Odpověď
Hanka | 27.7.2023 10:10 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Jee tak tu reklamu jsem teda ani jednou nechytla, tak to měli asi jen na tom jednom rádiu nebo nevím. Ale bezDodavatele je slušný dodavatel, taky od nich elektřinu bereme, máme je teda smluvený kvůli fotovoltaice, že jim posíláme i to co sami nespotřebujeme takže nám za to i něco dávají, takže ušetříme. :-)

Odpověď
Iveta | 2.8.2023 18:20 | Souhlasím | Nesouhlasím |
U nás teda ladíme jiný stanice než rock rádio a jinde jsem to neslyšela, že by to měli. Ale pro nás už by to stejnak nic nesehrálo, protože jsme k nim už přecházeli od března a teďka nám fakturují elektřinu aspoň do doby než budou k dispozici zas nějaký normální ceny jakou nabízí oni, protože jinde nám to furt přišlo jako přestřel.

Odpověď
Hašina | 24.8.2023 17:06 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Taky jsme je objevili, už jste teďka někdo nově přecházel? Vyřídí to v pohodě? Jde nám o plyn a tady nás to vychází podstatně levněji a ještě není třeba se právě k nim nijak upisovat, což se manželovi taky dost zamlouvá.

Odpověď
Katja | 6.9.2023 14:52 | Souhlasím | Nesouhlasím |
My jsme k nim přešli a zatím spokojenost, máme je od začátku velkých prázdnin a přesun byl v klidu.

Odpověď
Mirka | 28.11.2023 14:03 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Můžu se podělit o čerstvou zkušenost, kdy k nim akorát teďka necháváme přesunou plyn na zimní fix a komunikace a veškeré zařizovaní s nimi proběhlo na profi úrovni. Máme o všem z jejich strany přehled.

Odpověď
Alča | 29.11.2023 12:44 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Co to je prosím za tarif, když píšete zimní fix? Můžete mi to nějak přiblížit?

Odpověď
Mirka | 30.11.2023 13:40 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Re: Re: Dodavatel energií „Bez dodavatele" zkušenosti
Manžel na to narazil v jednom článku náhodou a jde o to, že nám zafixují zvýhodněnou cenu plynu jenom na topnou sezónu, tedy nějak od října do konce března budeme mít stejnou cenu, ale smlouvu přitom furt bez závazku, takže si klidně hnedka můžeme domluvit i navazující tarif od 1/4.

Odpověď
Alča | 6.12.2023 17:18 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Re: Re: Re: Dodavatel energií „Bez dodavatele" zkušenosti
Já teda vůbec nevím, kdy nám končí naše smlouva, ale spíš mě iritují naše zálohy a to vím, že když neupravíme tarif, tak nám zálohy jen tak nesundají. Proto mě to zajímalo.

Odpověď
Mirka | 7.12.2023 19:51 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Re: Re: Re: Re: Re: Dodavatel energií „Bez dodavatele" zkušenosti
V papírech to budete mít, se do nich koukněte a budete vědět na čem jste. U nás se to furt řeší, abychom zbytečně nepřepláceli, taky nemáme na rozhazování. A tahle nabídka na zimu je good. Tak třeba byste to taky ještě na chvíli stihli, když by to šlo.

Odpověď
Petra | 29.12.2023 16:09 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Účty nás taky dohnaly ke změně poskytovatele, ale už během léta jsme měnili a zatím bezDodavatele pracuje solidně. Mají to zařízený dobře, takže i se vším pomohli, jak nesnáším jakýkoliv změny, tak to usnadnili.

Odpověď
Blanka | 8.2.2024 13:07 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Taky jsem na ně slyšela teďka reklamu akorát na Blaníku. Tak jsem to říkala doma a manžel koukal na jejich nabídku a nevypadá to špatně, hlavně teda ceny mají prý nízký na to že člověk s nimi prý nesepisuje žádný dlouhodobý závazek. No jsem zvědavá, jestli se manžel bude do něčeho pouštět. Za energie platíme celkem dost, tak třeba ho to k něčemu pohne :-)

Odpověď
Karča | 29.2.2024 12:18 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Klesá to, taky si to hlídáme a i proto k nim od března přestupujeme, protože jsme se začátkem roku rozrostli o dalšího člena, tak zas počítáme s vyšší spotřebou, tak se nižší cenovka bude jen hodit.

Odpověď
Majča | 9.4.2024 21:43 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Když jsme s nimi začínali, tak je ještě ani neměli. Ale na druhou stranu jsou teďka fakt jedni z nejlevnějších, tak proč se neozvat. My s nimi v praxi máme za tu dobu jen dobrý zkušenosti.

Odpověď
Natálie | 3.5.2024 14:02 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Při stěhování jsme dostali možnost domluvit dodavatele, tak právě kvůli nižším cenám co vychází i u bezdodavatele, tak jsme šli k nim. Majitel byl trochu zaražený, že takovou firmu ani nezná, ale že je to prý na nás. Hlavně abychom měli prý vše zaplacené, což s jejich zálohami bez problému.

Odpověď
Jan | 21.5.2024 17:00 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Pokud jsou energie na vás, tak je majiteli do toho kulový, u koho jste, účet jde za vámi. My už u bezDodavatele budeme nyní rok a úspora je dost solidní, nejdřív to bylo na vyzkoušení, klasika nový tarif, tak člověk neví, co od toho čekat, ale posíláme pravidelně samoodečet, tak to tomu i odpovídá a platíme fakt jak odeberem s tou cenou.

Odpověď
Lenka | 18.6.2024 19:53 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Řeším akorát převod energií u mojí mamky. Chci jí s tím pomoct, protože sama alternativy, kde by mohla za energie něco ušetřit nezná, tak jsem se jí nabídla, že se jí na to podívám. U nás doma na baráku máme dobré zkušenosti právě s firmou bezDodavatele, ale jsme na spotu kvůli panelům na střeše, koukala jsem ale, že má bezDodavatele ještě další tarif, který je pro normální odběratele. Máte to někdo? ..že byste mi poradil nebo případně řekl zkušenosti?

Odpověď
Karolína Linhartová | 26.6.2024 16:50 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Jj já vím, o čem je řeč, ten tarif máme zhruba rok a hlavně ještě když byl státní strop, tak my už to dávno měli o dost levnější a i nyní, když nám posílají na měsíc cenu, tak vychází dobře. Nám se přechod vyplatil a to jsme dřív většinou fixovali na několik let.

Odpověď
Barča | 24.7.2024 18:21 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Odebíráme u nich přes tento tarif energie rok a úspora je pěkná. Ono teda dost záleží jaký bude vývoj, ale nám se ten rok povedl, že si myslím, že jsme udělali dobře a trochu zariskovali. :-)

Odpověď
Michal | 21.8.2024 10:56 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Lenko, nevím jak jste se nakonec rozhodli to pro maminku řešit, ale z vlastní zkušenosti vám můžu říct, že ač u BezDodavatele nejsem na tomto tarifu, ale již tři roky u nich fungujeme spotově kvůli fotovoltaice, tak je to solidní dodavatelem s kterým je vždy domluva a nenechají vás nikdy ve štychu a to nelžu, že jsem s nimi už kvůli spotu nějakou záležitost řešil a vše se srovnalo díky jejich zájmu nikoliv, že by byli vůči tomu laxní.

Odpověď
Aneta | 29.8.2024 10:44 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Po zkušenostech z předchozího bydlení jsme si i na novou adresu potom co na nás majitel nechal přepsat energie, vybrali opět poskytovatele BezDodavatele, kde je super domluva a pak taky mají tarif s měsíční cenou, ke kterýmu se není nutno vázat, ale je tu šance docílit super úspory.

Odpověď
Teddy | 23.10.2024 16:39 | Souhlasím | Nesouhlasím |
A už jste na tom dlouho? My jsme s bezDodavate řešili, jak by to u nás mohlo být s tím spotem a moc nás s informacemi nepotěšili, ale tak by to dopadlo i jinde, nicméně hnedka přišli s náhradním řešením právě tohodle plovoucího měsíčního tarifu, tak nás to chytlo. Teď jedeme druhý měsíc zatím, a ceny se mi zatím líbí, ale spot je hold spot.

Odpověď
Jindra | 2.10.2024 17:38 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Nemám potřebu, aby mě dodavatel tahal na nějaké spešl akce, stačí mi, když se o mě bude umět postarat a udržet mi výhodnou cenu. Tím že tady to mám podle trhu a mění se to, tak je mi jasný, že to moc neovlivní, ale zas nemají přehnaný poplatky, který by to ovlivnily, tak mají moje sympatie a hlavně faktury ve správě.

Odpověď
Lucka | 11.10.2024 20:59 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Kdo prosím šetříte energii pomocí fotovoltaických panelů na střeše. Jakým způsobem se nejvíce vyplatí řešit přetoky elektrické energie prosím? Můžete mi poradit?

Odpověď
Magda | 22.10.2024 10:47 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Též jsem řešila, jakým způsobem bude nejlepší řešit přetoky naší fotovoltaické elektrárny a víte na co jsem přišla? Že nejlepší bude je prodávat na burze. Proto jsem si našla společnost https://www.electree.cz/vykup-zelene-energie , který nám řeší prodej přetoků za spotové ceny. Díky nim se nám tak investice ještě více vrací. Dříve nám to zajišťovala jiná společnost, ale ta si účtovala nehorázné poplatky. Tady žádné neplatím z přetoků, ale jen fixní měsíční poplatek 217 Kč.

Odpověď
Eva | 8.1.2025 15:41 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Jasně, pokud máte fotovoltaiku a přemýšlíte, co s těmi přetoky, tak doporučuju mrknout na výkup energie. BezDodavatele to řeší hodně v pohodě, když máte víc elektřiny, než spotřebujete, můžete ji jednoduše prodat a ještě něco vydělat. Žádný složitosti, prostě pošlete přebytek do sítě a oni vám za to dají peníze. Pokud nechcete investovat do drahých baterií, tak výkup je fakt fajn. Zároveň se nemusíte bát, že vám ta energie propadne, když ji nevyužijete.

Odpověď
Aleš | 27.3.2025 13:20 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Jsou zelení, což mi dává smysl a mají plovoucí cenu, takže platím podle trhu. No a nakonec jsem měl přeplatek i teďka po prvním roce, co takhle jedu! To se mi u předchozího dodavatele nestalo nikdy, většinou jsem doplácel nebo to měl víceméně srovnaný.

Odpověď
Naďa | 25.4.2025 19:53 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Já jsem k nim přešla loni hlavně kvůli tomu, že jsem hledala něco flexibilnějšího, nechtěla jsem se vázat na fix na několik let, když je situace s cenami tak nejistá. Vybrala jsem si plovoucí tarif a musím říct, že to byla dobrá volba. Ne že by to byla vždycky úplně pohádka, ale když si to teď po roce spočítám, tak jsem rozhodně neprohloupila. Celkově jsem ušetřila víc, než jsem čekala. A hlavně mám pocit, že mám kontrolu nad tím, co platím.

Odpověď
Jitka | 5.6.2025 13:48 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Přešla jsem k bezDodavatele na doporučení známé a musím říct, že jsem mile překvapená. Komunikace výborná, vše mi vysvětlili lidsky a bez nátlaku. Ceny férové a bez zbytečných fíglů ve smlouvě. Asi takhle nějak si představuju energetiku dnešní doby, kdy to můžu sledovat online a ne lítat někde po pobočkách.

Odpověď
Nina | 4.7.2025 15:17 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Mě to trochu trvalo, než jsem se k tomu dokopala, abych změnila dodavatele, protože jsem měla obavy z toho vyřizování, abych něco nezbabrala. Ale dneska už to funguje poměrně dobře, že mi ze zákaznickýho oddělení pomohli a během pár týdnů jsem to měla vyřízený, což pro mě byla jen dobrá zkušenost, že jsem se s tím sama nemusela trápit.

Odpověď
Jitka | 17.9.2025 15:47 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Nino, ale to už takhle funguje celkem dlouho, že to za vás všechno dotyčná firma zařídí. Já jsem neměnila prvně, už jsem byla u více firem, když mi třeba někdo doporučí dobrou cenu a já zrovna můžu tak přejdu. Mě pak přijde, že je to i přehlednější, když to pak řeší o ni a u bezDodavatele jak by smet, taky good.

Odpověď
Mišel | 6.11.2025 14:05 | Souhlasím | Nesouhlasím |
Jsem nadšená, jak to pro nás dopadlo a že se nás u bezdodavatele nebáli převzít od původního dodavatele. Byla to pro nás hodně důležitá změna, protože jsme dokončili fotovoltaiku, tak jsme k tomu chtěli i moderního online dodavatele.

Odpověď

FINANČNÍ PROBLÉMY
Květiny

6.1.2021, cena: 10000 Kč
boruvky
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
prodam
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč

Trička s vlastním potiskem
snadně, rychle a zábavně.

Základní školy
přehledný seznam všech základních škol v ČR.

Online hry
výběr z těch nejlepších online her.

Buďte originální a kupte si vtipné těhotenské tričko. Použijte slevový kód SUPERMAMINA na 10 % slevu!

Vtipné tričko pro těhotné