| Vigantol - diskuze na toto téma |
Dobrý den, chci se podělit s Vitamínem VIgantol vitamín D , dávám to dceři od rvního měsíce a jsem s ním velmi spokojená je na křivici , hlavně musíte dodržovat denní dávku a nevynechávat. MOje dcera má 4 měsíce a už jí to i chutná, na začátku jí to nechutnalo ale už si zvykla. Je t důležitý vitamín .Paní doktorka nás i pochválila. Děkuji Máša | 23.3.2016 22:27 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolVigantol nám pan doktor taky předepsal, dávám ho do mlíka..beru to jako náhradu za rybí tuk ten dřív maminky taky museli dětem dávat aby byly zdravý, akorát, že teď je ta výhoda, že nemusíme děti trápit s jeho hroznou chutí Odpověď Kačena | 30.3.2016 23:07 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: VigantolJá dávala do dvou let, v létě mi doktorka říkala, že nemusím když budeme chodit pravidelně ven. Určitě je ale potřeba dávat a nezapomínat, já občas zapomněla a za to se stydím :D ale dlouhodobě by to asi vadilo nedávat, rybí tuk mamky a babičky taky nemilosrdně dávaly :D Odpověď Olinka | 27.3.2017 20:19 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: VigantolAno, přesně takhle to beru já. Určitě je to pro děti důležité při jejich vývinu a nemusíme je trápit s hroznou chutí rybího tuku. Je to lék předepsaný doktorem. Odpověď Pipi | 15.6.2017 10:11 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: VigantolTak chuť rybího tuku, brrr ještě když si vzpomenu na to.. :D Jsem ráda, že toto své malé dávat nemusím a Vigantol to plně vynahradí. Odpověď Makina | 27.3.2016 23:23 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolMaminky a jak dlouho už Vigantol dětem dáváte? Dáváte jenom do roku nebo i potom? Děkuju za odpověď Odpověď Alizee01 | 10.4.2016 13:30 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolVigantol teď taky máme dávat. Dáváte všichni do mléka nebo přímo do pusinky? Přijde mi že malá vždycky zaslintá když jí to kápnu do pusinky a nevím jestli to spolkne nebo ne… Odpověď Máša | 12.4.2016 23:03 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: VigantolDávám do mlíka, máme dávát do dvou let Odpověď Alena | 27.6.2017 10:59 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: VigantolTaké dávám do mlíka a dávám ho tak jak mi řekla doktorka naše. Odpověď Miskala | 26.4.2016 22:54 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolDo toho roku se dávat musí! Já dávám i teď ve 3-letech jako prevenci alespoň kapku v zimě. Odpověď oli | 5.5.2016 15:07 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: VigantolJa take davam i dale preventivne, i ja mam vitamin d pro dospele davam si ho kazdy tyden v zime a super. Odpověď Hanka | 11.5.2016 22:46 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolVigantol teď užívá i naše babi…i já si ho s malou dávám alespoň v zimě je to mimo jiné znát i na imunitě…a u dětí se musí alespoň do toho roku dávat než zaroste fontanela a jako prevenci křivice. Odpověď Radka1980 | 14.5.2016 23:39 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolTo je pravda na té imunitě to taky vidím takže jsem ho začala když je škaredě užívat taky Odpověď Lamiska | 17.5.2016 22:26 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolVigantol kapu do mléka a je to moc fajn malý to vypije a ani o tom neví :) budu určitě dávat do toho roku jak nám řekl doktor neriskovala bych Odpověď Danka | 16.6.2016 22:35 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolNám pan doktor navýšil dávku měli jsme nějaké problémy s kostma, teď už je to naštěstí v pořádku takže už asi dáváme jenom kapičku denně, tím že se to díky Vigantolu spravilo už vím jistě že má určitě smysl ho pravidelně dávat Odpověď Michaela | 21.6.2016 23:31 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolVigantol užíváme na doporučení lékaře a vše naprosto bezproblémů, malý už otvírá i pusinku a čeká na kapičku :) Odpověď Sába | 24.6.2016 22:25 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolA kapete přímo do pusinky nebo dáváte na lžičku nebo nějak jinak? Když dávám přímo do pusinky tak vždy tak zaslintá, že nevím jeslti spolkne celou kapičku...díky Odpověď Saša | 18.7.2016 23:18 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolKapičky Vigantol jsou fajn, hlavně jsou účinné a osvědčené a snadno se podávají. Odpověď Máša | 29.7.2016 14:10 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolSábo, dávám kapičku do mléka, je to podle mě nejjednodušší ;-) Odpověď Sába | 14.8.2016 22:02 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: VigantolTak jsem to tak taky zkusila a je to supr...díky. Ještě že máme takhle ten Vigantol v kapičkách nevím jak bych do ní cpala rybí tuk jako dřív maminky :D Odpověď Ivana | 20.8.2016 23:32 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolTojo ale je to potřeba ho dávat protože dřív se opravdu dával ten rybí tuk i kvůli křivici a teď je teda ta výhoda že je to takhle ve formě kapiček ale musí se dávat poctivě taky Odpověď Sára | 30.8.2016 23:38 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolVigantol dávám každý den, jsem ráda, že vím co malému dávám, nikdy bych mu nekoupila nějaký doplňěk stravy, který se právě objevil na trhu. Ten Vigantol je lék, takže je důkladně testovaný a hlavně ho doktoři předepisují už léta, takže je jistota, že je to pro miminka dobré. Odpověď Betyna | 31.8.2016 23:57 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolMaminy, dávali jste teď v létě stejně jako v zimě? Odpověď Ninka | 20.9.2016 23:46 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolV létě se nemusí když jste dost na sluníčku, každopádně teď už zase dáváme každy den kapičku, v našem pásmu je to hold potřeba no tady se toho vitamínu D nedá ze sluníčka získat dostatek a Vigantol je zrovna ověřený už léta takže je to fajn i podávání je fajn. Odpověď Monika | 29.11.2016 23:13 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: VigantolVigantol dávám poctivě každý den, je to důležité, doktor nám to kladl na srdce. Navíc jsem ráda, že vím co malé dávám, protože jde o léčivo takže prochází velmi přísnou kontrolou. Odpověď maji | 30.11.2016 23:23 | Souhlasím | Nesouhlasím | Vigantolto je pravda to si taky říkám :-) Odpověď Sabina | 8.12.2016 21:58 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolMy dáváme dvě kapičky kvůli nějakým potížím ale prý je to opravdu účinné tak doufám že to bude za chvilku všechno v pořádku Odpověď Monna | 20.12.2016 23:47 | Souhlasím | Nesouhlasím | Vigantolvigantol jsem dávala první ratolesti a teď dávám i druhé a osvědčil se nám Odpověď Šárka | 19.1.2017 01:16 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolKapu každý den a teď v zimě vidím, že to má i dobrý vliv na imunitu kromě toho, že je to důležité pro kosti. Vigantol nám vyhovuje, je ověřený, kvalitní a snadno se podává. Odpověď marťa | 21.1.2017 23:51 | Souhlasím | Nesouhlasím | Vigantolsouhlas, a s tou obranyschopností mi to tak taky přijde, i o tom teď čtu...a taky jsem ráda že můžu dávat vigantol, nic jiného co není tak ověřené by se mi malým dávat nechtělo, u tohohle vím co dávám a že se není čeho bát Odpověď Helena K. | 23.1.2017 23:21 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolDáváte do mlíka nebo jenom tak? Chci dávat poctivě :) Odpověď maki | 24.1.2017 23:57 | Souhlasím | Nesouhlasím | Vigantoljá dávám do trochy mléka a je to tak fajn, malý to tak vždy hezky slupne. Odpověď Helena K. | 25.1.2017 20:42 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolAha děkujii :) jsem ráda, že vigantol je že se nemusíme bát křivice a podobně, nedávala bych malé nic co není ověřené... :) Odpověď maki | 13.2.2017 21:15 | Souhlasím | Nesouhlasím | Vigantolnení za co, jinak to já taky, přípravkům co se teď nově objevují bych nevěřila, vigantol dávám protože vím že už je léty ověřený. Odpověď Martina | 25.3.2017 20:57 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolVigantolu dávám kapičku denně a jsme spokojení. Doktor nás teď na kontrole pochválil :-) Odpověď Nina | 30.3.2017 18:06 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: VigantolEmča. Nás doktor taky chválil. Naučila jsem se dávat ho pravidelně ve stejnou dobu a tak se mi nestává, že bych zapomínala. Odpověď Xena | 30.3.2017 21:26 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: VigantolTady je zajímavý článek eseznam.cz/index.php/rubriky/ruzne-clanky/2871-lek-neni-to-same-co-doplnk-stravy Odpověď Andrea | 10.4.2017 20:38 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: VigantolTaké nás chválil, ale zároveň ujistil, že když se někdy výjimečně stane, že zapomeneme dát Vigantol, tak že se nic neděje. :) Odpověď Klára | 31.3.2017 17:16 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolJá už se taky naučila dávat vigantol pravidelně a je to fajn. Hlavně je fajn vědět, že víte co dítěti dáváte, že je to ověřené. Odpověď Jihana | 13.4.2017 11:02 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: VigantolTeď když jsem se chtěla podívat do příbalového letáku a nemohla ho po té době doma najít. Tak jsem zsjitila, že celý tyto informace jsou i na netu www.sukl.cz/modules/medication/detail.php?code=0012023&tab=info Odpověď Alena | 23.4.2017 21:51 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: VigantolTaky jsem už zabrousila na ty stránky, když jsem nemohla najít leták od Vigantolu. Odpověď Věrka | 15.4.2017 20:46 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolKapičky Vigantol dávám už druhému dítěti - denně kapičku do mléka - a vždycky bylo všechno v pohodě. Odpověď Lenana | 22.4.2017 23:51 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolTaky jsme s kapičkama Vigantol spokojení...osvědčily se. Odpověď sylviaa8 | 24.4.2017 23:17 | Souhlasím | Nesouhlasím | Vigantolsnažím se dávat vigantol pravidelně a nezapomínat protože vím že je to pro vývoj dítěte hodně důležité a naštěstí to není problém protože ta jedna kapička denně to je jako nic :-) Odpověď Domča | 8.5.2017 16:41 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolKapu kapičky VIgantol už u svého třetího dítěte, a stejně tak jako u předchozích dvou, tak i u mé třetí berušky je vše v pořádku. Odpověď Lucie | 15.5.2017 18:06 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: VigantolTaky jsem kapala již svému prvnímu a druhého stejně tak. Odpověď Domča | 18.5.2017 20:12 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: VigantolZnám hodně maminek, které mají s Vigantolem dobrou zkušennost. Odpověď Lucie | 21.5.2017 17:37 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: VigantolTaké znám hodně takových maminek. Odpověď Naďka | 21.6.2017 09:55 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: Re: VigantolZa sebe mohu přidat kladnou zkušennost. Jako když jsem ho měla začít své malé berušce podávat. Měla jsem fakt obavy, ale jenom kvůli tomu, jak jsem slyšela a četla ty řeči od maminek, co ho nechtěj dávat. Zbytečné obavy, mám dobrou zkušennost. Odpověď Vaki | 12.5.2017 23:59 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolS Vigantolem jsem taky spokojená a hlavně jsem ráda, že u něho vím co malému dávám, protože to není nějaký nově objevený doplněk, který není ověřený a ani pořádně testovaný. Takže za mě má Vigantol jedničku. Odpověď Alex | 17.1.2018 17:05 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: VigantolTak to mé dcerce nechutná, ale nedá se nic dělat. Vitamín D je důležitý a je potřebova ho prckům doplňovat aspoň uměle www.sukl.cz/modules/medication/detail.php Dávám jí ho vždycky s mlíčkem a je to. Odpověď Jana | 24.1.2018 17:12 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: VigantolTaky dáváme a malá po něm nemá vůbec žádné potíže Odpověď Pavli | 23.5.2017 23:06 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolNa kapky Vigantol se dá spolehnout, teď už dávám třetímu dítěti a vždycky s nimi bylo vše v pohodě :) Odpověď jarmillka | 29.5.2017 21:38 | Souhlasím | Nesouhlasím | Vigantolu nás taky spokojenost s vigantolem. Teď dávám už čtvrtým měsícem :) Odpověď Hana | 19.2.2018 14:33 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolA dáváte si vigantol přes zimu společně s dětmi ? někde jsem četla, že vitamín D by měli doplňovat i dospělí, tak by mě zajímalo jestli to někdo zkoušel ? Odpověď Silva | 23.2.2018 20:29 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: VigantolAno, já si ho dávám společně se synem, protože mám bohužel tohoto vitamínu málo, tak musím taky doplňovat Odpověď Míša | 24.2.2018 12:48 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Vigantola pro dospělého je tam dávkování jaké ? Odpověď Silva | 25.2.2018 10:41 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: VigantolPro dospělé je to dávkování stejné, takže buď jedna nebo dvě kapičky :) Odpověď Eliška | 10.10.2019 17:54 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Vigantoljá ho beru i jako dospělá spolu s dětmi. hlavně přes zimu. Vitaminu D je v zimě nedostatek, protože nesvítí sluníčko. Jinak mi ho doporučila doktorka v těhotenství a to jsem brala 6 kapek /den ... Je to lék i pro dětiu i pro dospělé. velká výhoda je, že ho proplácí pojišťovna. nevýhoda je, že k dostání volně není, ale doktorka ho předepíše bez problému. Odpověď Michala | 22.3.2018 20:49 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolPro děti je určený jenom vigantol nebo se dá pořídit i něco jiného bez předpisu ? Odpověď Ivous | 5.4.2018 13:20 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: VigantolBez předpisu bych to nezkoušela teda .. navíc pro tak malé miminko Odpověď Debbi | 13.10.2018 19:14 | Souhlasím | Nesouhlasím | Vigantolkolik se na vigantol doplácí ? nebo hradí ho celý pojišťovna ? Odpověď Ivous | 19.11.2018 20:42 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: VigantolDoplácí se na něj tuším 60 korun a je normálně na předpis, protože to není doplněk jak baby d, ale lék Odpověď Alena | 28.11.2018 19:16 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Vigantolto dáváte všechny vigantol ? nevyjde na stejno baby-d co se týče složení ? Odpověď Martina.B. | 10.10.2019 17:59 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: Re: Re: VigantolRozdíl mezi Vigantolem a baby D je velký. Vigantol je lék, který je testovaný, kdežto baby d je pouze doplněk stravy, který už tak dalece testovaný není. Jinak lékaři předepisují jedině vigantol. a protože ho porplácí skoro celý pojišťovna, doplácí se jen pár korun... Odpověď Adéla | 17.12.2018 20:36 | Souhlasím | Nesouhlasím | Vigantolholky, jaké máte zkušenosti s vigantolem? přemýšlím o tom že řeknu doktorce o napsání, co si o tom myslíte? Jaké máte zkušenosti? nebo znáte něco účinnějšího? Odpověď Ivous | 18.12.2018 13:29 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: VigantolPočkat jak nechat napsat ? Pro sebe nebo pro dítě ? Protože pro dítě by ho pediatři měli psát automaticky. Odpověď Linda | 19.12.2018 18:41 | Souhlasím | Nesouhlasím | Vigantolmoje lékařka s tím neměla problém a předepsala mi to bez problémů, takže myslím že by to mohli i vám... Odpověď Pavlína | 21.12.2018 16:56 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolDoktorka nám předepsala také tady ten vigantol. https://www.lekarna.cz/vigantol-1x10ml-kapky-roztok/ už ho bereme doma nějakou dobu a docela fajn :) tak jsem zvědavá jestli to bude opravdu tak dobré.. Odpověď Maruška | 27.12.2018 20:26 | Souhlasím | Nesouhlasím | Vigantolpřikláním se k vám holky, vigantol je nejlepší, škoda je že je to jenom na recept, ale lékařka většinou napíše bez problémů Odpověď Dita | 28.12.2018 09:29 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolNo musím se o tom pobavit s doktorkou a uvidím co nám poradí nebo jestli nám nějak pomůže. Jsem moc zvědavá co řekne Odpověď Denisa | 23.1.2019 10:33 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolMy ho bereme pravidelně už od narození a jsme s ním spokojení, žádné vedlejší účinky nemáme a malé i chutnají :-) Odpověď Erika | 24.1.2019 14:22 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: VigantolTaky se u nás nic neprojevilo. Vigantol dávám od narození a akorát ve druhém měsíci začal mít syn problémy s prdíky, ale ty po měsíci přešly takže kvůli vigantolu to určitě nebylo Odpověď Marcy | 5.10.2019 03:49 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolNám vigantol předepsala doktorka. 1 kapka za den. Užívali jsme cca do dvou let. ale není to lék jen pro dospělé. předepsala mi ho doktorka i v těhotenství. akorát já jsem brala 5 kapek :) Odpověď Saša | 12.11.2019 16:49 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolTaky jsme používali vigantol u obou dětí a neměli jsme žádné problémy, nevím, proč by mu měly být připisovány za vinu dětské koliky, jak někteří tvrdí. Odpověď andrea.s | 15.11.2019 12:24 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolJá jsem s ním byla spokojená. Syn neměl žádné problémy s bříškem a myslím, že to hodně maminek zbytečně svádí na něj. Odpověď Linda | 15.11.2019 18:25 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolTaky se přidávám, s vigantolem jsme byli spokojení, bříško bolelo, ale to je u miminek podle mě docela normální, na vigantol bych to nesváděla Odpověď Andrea S. | 25.11.2019 23:16 | Souhlasím | Nesouhlasím | Re: VigantolJá jsem si docela hledala a našla jsem tohle www.sukl.cz/modules/medication/detail.php?code=0012023&tab=info takže problém v tom asi nebude. Odpověď Sandra | 1.12.2019 11:38 | Souhlasím | Nesouhlasím | Vigantolpřesně tak, ještě se dají najít informace tady: https://www.lekarna.cz/vigantol-1x10ml-kapky-roztok/ my s ním rozhodně problémy neměli Odpověď Léňa | 4.12.2019 10:33 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolMy jsme měli bolavé bříško, když jsem četla pár diskuzí, tak jsem zkusila vigantol vysadit, ale žádná změna nenastala, pak jsem si jen vyčítala, že jsem vlastně vysadila vitamín D, tak jsem ho začala malému zase dávat a všechno už pak bylo v klidu Odpověď kája | 6.12.2019 12:15 | Souhlasím | Nesouhlasím | Vigantoltaky jsem měla kvůli vigantolu obavy, ale úplně zbytečně, žádné problémy jsme neměli Odpověď jitka | 10.12.2019 09:30 | Souhlasím | Nesouhlasím | VigantolMě by teda nikdy nenapadlo, že by s vigantolem někdo mohl mít problém Odpověď Lucka | 11.12.2019 11:43 | Souhlasím | Nesouhlasím | Vigantoltaky jsem dávala vigantol oběma dětem a nikdy s ním žádné problémy nebyly Odpověď |