| Jak bojujete s vráskami? - diskuze na toto téma |
Ahoj holky, zajímalo by mě, jak po třicítce řešíte vrásky? Jestli vám pomáhá nějaká kosmetika nebo volíte už invazivnější způsoby jako třeba botox nebo výplně kyselinou hyaluronovou. Já teď přemýšlím, jestli už nějaký takový zákrok absolvovat, někde jsem četla, že v tomhle věku už je to vhodné, že později, až už člověk má ty vrásky vytvořené, tak se to pak hůř napravuje a je dobré to začít řešit zavčas. Jakou máte vy zkušenost? Kristýna N. | 16.12.2024 12:02 | Souhlasím | Nesouhlasím | Jak bojujete s vráskami?Já jsem po třicítce začala používat krémy s retinolem a kyselinou hyaluronovou, třeba od The Ordinary nebo La Roche-Posay. Pleť se krásně vypnula a vrásky jsou jemnější. Botox zatím nezkouším, ale určitě nad tím přemýšlím, pokud by to bylo potřeba. Mám pocit, že je lepší začít dřív, než to úplně nechat zajít. Odpověď Galetta | 18.12.2024 08:55 | Souhlasím | Nesouhlasím | Jak bojujete s vráskami?Po třicítce jsem boj vzdala a brala jsem to prostě tak, že vrásky k životu patří. :) Jasně, starám se o sebe. Investovali jsme doma do venkovní sauny od https://www.saunujeme.cz/nase-sauny/venkovni-sauna/ a tak se snažím držet v nějaké figuře a tak. Ale na druhou stranu to, že mám někde vrásku nebo trochu pomerančové kůže, mě fakt v životě netrápí. Odpověď Daniela | 18.12.2024 19:27 | Souhlasím | Nesouhlasím | Jak bojujete s vráskami?Já to mám tak, že kombinuju kvalitní kosmetiku a občas si dopřeju nějaký omlazující zákrok na klinice mybestcare. Botox na drobný mimický vrásky je úplná pohoda, nenafoukne ti obličej, jen ho hezky vyhladí. Nebo výplně kyselinou hyaluronovou, ty jsou super na hydrataci a jemný vyplnění, aby pleť působila fresh. Hlavní je to nepřehnat, jen tak decentně, aby nikdo nepoznal, že jsi byla na zákroku, ale všichni mi zatím chválí, jak skvěle vypadám a né každému přiznávám ty estetické zákroky :-) Odpověď Ivona | 18.12.2024 22:12 | Souhlasím | Nesouhlasím | Jak bojujete s vráskami?Já se na péči o pleť snažím zaměřit i zevnitř. Na kosmetiku nedám dopustit, ale zjistila jsem, že není všechno jen o krémech. Co mi fakt pomohlo v tom, jak pořádně o tu pleť pečovat, byl tenhle DNA test https://chromozoom.cz/dna-testy/beauty/. Díky němu jsem zjistila, jak je na tom moje pleť geneticky, takže jak rychle stárne, jak reaguje na slunce, jaké složky v kosmetice jsou pro mě přínosné a jaké mi naopak mohou uškodit. Na základě toho jsem upravila péči a doplňky stravy, takže teď dávám své pleti přesně to, co potřebuje. Odpověď Radka | 19.12.2024 00:38 | Souhlasím | Nesouhlasím | Jak bojujete s vráskami?Pokud jde o kosmetiku, tak já používám produkty s peptidy a kyselinou hyaluronovou a nedávno jsem objevila super českou značku kosmetiky iuvenio. Mají opravdu kvalitní přípravky, které pomáhají stimulovat tvorbu kolagenu a udržují pleť hydratovanou. Už jejich produkty používám pár měsíců a rozdíl je fakt znát. Na ty vrásky moc doporučuju třeba toto sérum https://www.iuvenio.com/nano/. Odpověď Linda | 20.12.2024 10:55 | Souhlasím | Nesouhlasím | Jak bojujete s vráskami?Já to zatím řeším jen tak, že se snažím používat kvalitní kosmetiku. Mám teď všechny přípravky na pleť od biodynamické kosmetiky, která je (jak název napovídá :-D) bio a jako základ je v ní obsažen olej z hroznových jader, jenž je největší přírodní zdroj antioxidantů a nejpřirozenější antiaging složka pro pleť a jinak na výrobu té kosmetiky používají suroviny, které si sami pěstují. Takže já se hodně zaměřuju na složení té kosmetiky a sama si aktivně vyhledávám informace, co je na tu pleť prospěšné a co ne a podle toho vybírám. Odpověď Alena | 10.1.2025 15:05 | Souhlasím | Nesouhlasím | Jak bojujete s vráskami?Doporučuji vyzkoušet retinolové séra, která podporují regeneraci pokožky a zpevňují ji. Kyselina hyaluronová je skvělá pro hydrataci a vyhlazení jemných vrásek. Můžete také vyzkoušet peptidové krémy, které stimulují tvorbu kolagenu. Pokud se rozhodnete pro invazivnější metody, botox nebo výplně kyselinou hyaluronovou mohou být efektivní, ale je dobré začít s konzultací s odborníkem, který vám doporučí nejvhodnější postup. Odpověď |