| Zdravotní potíže a genetika - diskuze na toto téma |
Zdravím, mám určité dlouhodobé zdravotní potíže, se kterými si doktoři zatím moc nevědí rady a můj stav je teď spíš takový zakonzervovaný namísto toho, aby se lepšil. Zjistila jsem, že je možnost si nechat soukromě udělat DNA test a celkem mě to zaujalo. Máte někdo zkušenost s tímto typem testování? Pomohlo vám to zjistit příčinu nebo třeba nějaké skryté riziko? Případně doporučíte, kam se obrátit, aby byly výsledky spolehlivé? Alice | 19.12.2024 20:24 | Souhlasím | Nesouhlasím | Zdravotní potíže a genetikaAhoj, já jsem takový trochu blázen do zdravého životního stylu a hodně se o to zdraví celkově starám a dostala jsem letos v létě k narozeninám tady ten DNA test https://chromozoom.cz/dna-testy/chromozoom-360/. Musím říct, že se člověk dozví spoustu zajímavých informací o sobě a hodně věcí mu dojde - právě i tom proč má třeba různé zdravotní problémy. Zjistila jsem, jaké mám genetické predispozice k určitým onemocněním, potravinové intolerance a dokonce i informace o tom, jak moje tělo reaguje na různé vitamíny a živiny, na alkohol, kofein a jaké mám vnímání chutí. V ceně je pak i konzultace s genetikem a člověk dostane doporučení pro sebe přímo na míru, jak se o sebe starat, jaké doplňky stravy jsou pro něho vhodné a tak. Odpověď |