Vezmeme meloun a ukrojíme jeho spodní část, zhruba ve dvou třetinách šikmo tak, aby meloun představoval hlavu žraloka a zároveň, aby nepřepadal.
Poté, co hlavu postavíme, vyřízneme žralokovi tlamu, kterou vydlabeme lžící, vykrajovačem kuliček, dužiny nebo jen vyřežeme obyčejným kuchyňským nožem tak, abychom měli k dispozici určitý prostor pro tlamu.
Okolo vytvořeného otvoru si připravíme prostor pro zuby. Skrojíme vrchní část slupky, tenkou zelenou vrstvu. V bílé pak vykrojíme ostré zuby – stejně jako například když tvoříme královskou korunu.
V místě, kde by mělo být oko, vykrojíme kousek vrchní zelené slupky s malým dolíčkem, do kterého vložíme pecku jako očko.
Při vykrojení tlamy nám zbyl jeden velký kus melounu, který překrojením a vykrojením dužiny získává tvar žraločí ploutve. Tu pak připevníme pomocí zapíchnutím párátek do zátylku.
Abychom žraloka nakrmili a stejně tak i potom děti, ze zbylých částí melounu vykrájíme kuličky nebo z větších plochých částí vykrájíme obrázky klasickými vykrajovátky. Ty pak vložíme do tlamy, případně i dozdobíme tác okolo žraloka.
Výborný je meloun pořádně vychlazený. Pro dospělé můžete meloun napustit nějakým alkoholem, například vodkou Jen to nepřehánějte, protože spodní část je volná a alkohol tak vytíká.
Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |
Reklama
Komentáře k článku