Ingredience:
- 120 másla
- 120 g moučkového cukru
- 3 vejce
- 70 g rozpuštěné čokolády
- 60 ml podmáslí
- 130 hladké mouky
- 15 g kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- ovoce (jablka, hrušky atd.)
Postup:
V míse se ušlehá máslo s cukrem do krému, poté se postupně přidají vejce, rozpuštěná čokoláda a vše se promíchá. Jako další se přidá podmáslí, kakao a kypřící prášek. Těsto se nalije do dortové formy a navrch se ozdobí nakrájeným ovocem. Peče se ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 30 minut.
Tip pro vás:
Tento recept pochází z Francie, kde si potrpí na to, aby jídlo lahodilo oku. Zkuste si také vyhrát s dozdobením koláče. Já jsem použila v tomto receptu hrušku a nakrájela jí na plátky, které jsem kladla vedle sebe přes celý koláč.