Internetov sluby pro koly
portál pro všechny maminky
Dnes je pondělí 22. října 2018, svátek má Sabina, zítra Teodor
Vyhledávání

Jablečná fofr buchta

Jablečná fofr buchta
2. 10. - Moučníky
Myslím si, že jablka jsou každý podzim nejvíce trendy ovoce. A proč? Jsou dostupná, dá se z nich upéct, uvařit skoro cokoliv, výborně chutnají a ještě do nás dostanou nějaké ty vitamíny. A abychom si mohli užívat babího léta, barev podzimu a výborné kávy či čaje nesmíme trávit dlouhý čas u plotny či trouby. A to s touto fofr buchtou určitě nebudete. Za čtvrt hodiny máte hotovo. :)

 

Ingredience na cca 25 kousků (klasický velký plech):

  • 7 ks jablek
  • 500 g bílého jogurtu (můžete 250 g jogurtu a 250 g zakysané smetany)
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 2 prášky do pečiva
  • 2 lžičky skořice
  • mléko podle potřeby

Na drobenku:

  • 125 másla
  • 200 g hrubé mouky
  • 150 g moučkového cukru

Postup:

Do mísy se nalije jogurt nebo zakysaná smetana, přidají se vejce a moučkový cukr. Vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, skořici a vše promícháme na jemné těsto. Pokud je těsto moc husté, zředí se mlékem. Těsto se musí dobře roztírat po plechu.

 

Těsto se rozprostře na plech vyložený pečícím papírem a poklade se jablky nakrájenými na kousíčky. Na závěr se posype drobenkou, ta se připraví promícháním všech surovin. Peče se na 180 stupňů asi 25 min.

Tip pro vás:

Koláč skvěle chutná na výbornou i v kombinaci jablko s hruškami


Sdílejte s přáteli
Facebook sdílení

Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |

Reklama

Komentáře k článku

 

Trička s vlastním potiskem
snadně, rychle a zábavně.

Základní školy
přehledný seznam všech základních škol v ČR.

Online hry
výběr z těch nejlepších online her.