Suroviny:
Do mísy dáme prosátou mouku a uprostřed uděláme důlek. Do něj nalijeme polovinu teplého mléka, rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Asi po 15 minutách přidáme zbylý cukr, vychladlé máslo, žloutky. Po stranách mouku osolíme, přilijeme mléko a zaděláme.
Těsto musí být měkké, podle potřeby přidáme mouku či přilijeme teplé mléko. Poprášíme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Asi po 50 minutách těsto zvětší svůj objem a můžeme začít tvořit jednotlivé buchty. Vykrajujeme lžicí jednotlivé kousky, klademe na vál, mírně zploštíme a naplníme nádivkou. Použijeme makovou, tvarohovou, povidla. Zabalíme a vkládáme na vymaštěný pekáč. Buchty musíme klást vedle sebe, aby se nám neroztekly a ještě každou potřeme tukem. Necháme asi 15 minut kynout na plechu. Pak je vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme přibližně 25 - 30 minut podle velikosti. Upečené buchty necháme na pekáči vychladnout, pak je přendáme na talíř a pocukrujeme
Místo klasické náplně, jako je tvaroh, povidla a mák, můžeme buchty naplnit pokrájenými jablky se skořicovým cukrem.
Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |
Reklama
Komentáře k článku