Suroviny:
Krém:
Na ozdobení:
Celá vejce, krupicový cukr a vodu šleháme v elektrickém šlehači do husté pěny. V míse si promícháme prosátou polohrubou mouku s práškem do pečiva, kakaem a strouhanými vlašskými ořechy. Postupně přidáme do našlehané směsi. Dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech, pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troubě na 170 °C.
Na krém si vyšleháme změklé máslo a po lžicích přidáváme zkaramelizované kondenzované mléko.
Na upečený piškot namažeme karamelový krém, hustě posypeme vlašskými ořechy a pokapeme čokoládou, kterou jsme rozpustili společně s tukem ve vodní lázni. Necháme ztuhnout.
Kondenzované mléko si musíme uvařit dopředu. Neotevřenou plechovku vložíme do hrnce s vodou a vaříme 2 hodiny. Vodu postupně doléváme. Je lepší uvařit si 3 - 4 plechovky najednou a uschovat je v chladu na příště.
Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |
Reklama
Komentáře k článku