Suroviny:
Náplň:
Do hlubší misky nasypeme krupicový cukr, přidáme žloutky, horkou vodu a vše ušleháme elektrickým šlehačem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Prosátou mouku s práškem do pečiva vmícháme do žloutkové směsi a zlehka zamícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme asi 30 minut při teplotě 180 °C.
Špejlí raději zkusíme, jestli je dort dostatečně propečený. Po vytažení musí být špejle suchá. Piškot necháme v dortové formě vychladnout a teprve potom opatrně vyndáme.
Na šlehačkovou náplň si nejdříve přivedeme k varu polovinu smetany s cukrem, vanilkovým cukrem a rozlámanou čokoládou. Odstavíme a necháme vychladnout alespoň 2 hodiny, nejlépe však do druhého dne.
Ostrým nožem rozkrojíme a spodní díl pomažeme marmeládou. Vhodná je meruňková či višňová. Ušleháme zbylou část smetany se ztužovačem a také vychlazenou čokoládovou smetanu. Dva cukrářské sáčky se zdobicí špičkou naplníme ušlehanou světlou a čokoládovou šlehačkou. Pomazaný piškot ozdobíme v kruzích po obvodu střídavě šlehačkou a zbytek dostříkáme po celém povrchu. Navrch nastrouháme čokoládu.
Z vychladlé čokolády nastrouháme škrabkou na brambory čokoládové hoblinky a dort dle vlastní fantazie dozdobíme.
Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |
Reklama
Komentáře k článku