Jablka se oloupou, vykrájí a nakrájí se na plech. Na ně se vymačká šťáva z dvou citrónů. Poté se smíchá s oloupaným zázvorem nakrájeným na kostičky, se všemi cukry. Navrch se hodí hřebíček a badyán. Dá se péct do vyhřáté trouby na 220 stupňů na 45 min.. Po upečení se vyndá koření a přidají se 2 dcl rumu - podle chuti . Ihned se plní skleničky a otáčí se dnem vzhůru. Tak se víčka krásně zatáhnou.
Tip pro vás:
Pečený čaj je i skvělý vánoční dárek. Já plním skleničky od přesnídávek, víčko obalím balicím papírem a vyrobím k nim jmenovky, na které napíšu osobní přání. Fantazii se meze nekladou.
PS: Pro děti doporučuji bez rumu
Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |
Reklama
Komentáře k článku