Doba přípravy 60 minut
Ingredience na 4 porce
Suroviny:
• 12 stonků chřestu
• 2 jarní cibulky i s natí
• 3 lžíce másla a 2 lžíce na jíšku
• 2 lžíce mouky na jíšku
• 1 l vývaru, nejlépe drůbežího
• sůl
• pepř
• 100 ml smetany
• vícebarevný pepř na ozdobu
• olivový olej s citronem (nemusí být) Viz. něco navíc
Chřest očistíme škrabkou, odkrojíme zdřevnatělé konce a pokrájíme ho asi na půlcentimetrové kousky. Poté si v hrnci rozpustíme máslo a rychle na něm osmahněme najemno nasekanou jarní cibulku, jenom tak, aby nechytla barvu. Zalijeme studeným vývarem, který přivedeme k varu a potom vsypeme pokrájený chřest. Vaříme asi 20min do té doby, než chřest není měkký. Pár špiček můžeme, vyjmou a použít jako ozdobu, jinak polévku rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem, zjemníme smetanou a na závěr zahustíme připravenou jíškou z másla a mouky. Povaříme a servírujeme. Ozdobíme čerstvě namletým barevným pepřem, popřípadě špičkami chřestu.
NĚCO NAVÍC: K dochucení můžeme také použít pár kapek olivového oleje s citrónem, ten dodá polévce šmrnc.
Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |
Reklama
Komentáře k článku