Suroviny:
Do hrnce nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, na jemném struhadle nastrouhanou mrkev a necháme zpěnit. Vložíme mleté hovězí maso a 3 minuty opečeme. Zalijeme horkou vodou, přidáme bobkový list, tymián a osolíme. Necháme pomalu vařit přibližně 30 - 40 minut. Ke konci dáme rozetřený česnek a zavaříme polévkové těstoviny. Hotovou polévku posypeme sekanou zelenou petrželkou a na talíři dozdobíme strouhaným parmezánem.
V letních měsících si polévku uvaříme z čerstvých rajčat, která předem na špičce nařízneme do kříže a vložíme na 30 sekund do vařící vody. Ihned přendáme do studené vody a oloupeme.
Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |
Reklama
Komentáře k článku