Suroviny:
Do většího hrnce dáme vařit uzené koleno a vepřové kosti. Osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list a česnek. Na mírném ohni vaříme přibližně 2 - 3 hodiny. Jakmile bude koleno měkké, vyndáme ho a necháme stranou vychladnout. Z hrnce ještě vyndáme vepřové kosti. Do menšího kastrolku nakrájíme nadrobno cibuli a zpěníme na lžíci sádla. Přidáme 2 lžičky mleté papriky, zamícháme a vlijeme do vývaru. Dobře rozmícháme. Kysané zelí scedíme, nakrájíme a vložíme do hrnce. Přidáme namočené houby a sušené švestky. Vše vaříme do změknutí zelí. Klobásu nakrájíme na kolečka, uzené maso na menší kostky a před koncem varu přidáme do polévky. Při podávání dochutíme zakysanou smetanou.
Jestliže chceme polévku zahustit, rozmícháme v zakysané smetaně 2 lžíce hladké mouky. Zavaříme do polévky a spolu se zelím necháme 20 minut povařit.
Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |
Reklama
Komentáře k článku