Suroviny:
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a osmažíme. Zalijeme vodou, osolíme a povaříme. Na pánvičku dáme plátek másla a rozpustíme droždí. Mícháme tak dlouho, dokud neztuhne. Pak pánvičku odstavíme a droždí necháme vychladnout. Zamícháme do něj vejce, rozetřený česnek, hladkou mouku, strouhanku a dochutíme majoránkou a mletým pepřem. Vznikne husté těstíčko, ze kterého lžičkou vykrajujeme knedlíčky a zaváříme do zeleninového vývaru. Drožďové knedlíčky necháme 3 minuty povařit. Polévku dozdobíme zelenou petrželkou.
Jestliže máme rádi husté polévky, do zeleninového vývaru společně s knedlíčky zavaříme domácí nudle či jiné polévkové těstoviny.
Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |
Reklama
Komentáře k článku