Doba přípravy 15 až 30 minut, podle formy chřestu
Ingredience na 2 porce
Suroviny:
• 1 sklenička sterilovaného chřestu, nebo 250g čerstvého chřestu
• 200g pancetty (lze nahradit šunkou)
• 100ml smetany
• 100g ementálu (dle chuti lze nahradi čedarem, nebo parmazánem)
• sůl
• pepř
Sterilovaný chřest stačí propláchnout pod studenou vodou, čerstvý chřest očistíme a uvaříme dle základního receptu (viz. článek Což takhle dát si chřest). Pancettu nakrájíme na malé kostičky a na sucho opražíme na pánvi, přidáme chřest, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme dle chuti a na poslední chvilku necháme rozpustit na jemno nastrouhaný sýr. Můžeme servírovat jako předkrm, nebo lehkou večeři pouze s pečivem.
Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |
Reklama
Komentáře k článku