Stačí znát tu zdravější variantu - třeba místo bramborových hranolek udělat celerové. Celer obsahuje magnézium a železo, které je důležité pro naše krevní buňky, tak jdeme vstříc zdravějšímu vaření...
Celer se oloupe a nakrájí na hranolky. Celerové hranolky rozprostřeme na plech, kde je potřeme olejem a případně osolíme. Vložíme do trouby vyhřáté cca na 170 °C a pečeme, dokud nebudou měkké, cca 25 min. Během pečení občas promícháme a přetřeme opět olejem.
Během pečení si připravíme dip, do kterého budeme hranolky namáčet. Všechny výše uvedené ingredience smícháme dohromady. Prosím, berte uvedené množství s rezervou, dip si každý musí udělat dle své chuti. My milujeme česnek, a proto ho tam dáváme opravdu hodně.
Celerové hranolky jsou samy o sobě vynikající anebo je můžeme použít jako přílohu k masíčku stejně jako bramborové hranolky. Z jednoho celeru jsou tak 2 – 3 porce hranolek.
Pažitku si pěstujte na zahradě ve velkém, poté si jí nakrájejte do krabičky a dejte do mrazáku, při vaření jako když najdete. Nebo ji pěstujte čerstvou na okně
Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |
Reklama
Komentáře k článku