Suroviny:
Menší brambory neloupeme, ale i se slupkou omyjeme po tekoucí vodou a případně očistíme kartáčkem. Naskládáme do hrnce, zalijeme vodou a dáme vařit. Asi po 20 minutách varu pomocí vidličky zjistíme, zda už jsou brambory uvařené. Z brambor opatrně slijeme horkou vodu a dáme částečně vychladnout. Vlažné brambory oloupeme a dáme stranou. V druhém hrnci si mezitím uvaříme vejce na tvrdo /10 minut/ a do poloměkka omytou a oškrábanou mrkev.
Do větší mísy najemno nakrájíme okurky, vařenou mrkev, přidáme hořčici, majolku, citrónovou šťávu a sůl. Někdy místo citrónové šťávy je možné přidat pár lžic láku z okurek. Vše zamícháme. Vychladlé brambory protlačíme přes strunový kráječ na brambory a vmícháme do směsi. Nakonec přidáme na jemno nakrájená vajíčka. Necháme minimálně 2 hodiny odležet.
Musíme počítat s tím, že zpočátku se nám bude zdát bramborový salát příliš slaný a kyselý. Ale brambory vše postupně vsáknou a při podávání budou chutě vyrovnané.
Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |
Reklama
Komentáře k článku