Tak dobře, já se přiznám. Existuje jen jediná věc, které neodolám, když jdu kolem fastfoodu, a tím je tortilla, pěkně křupavá a naplněná vším, co mi chutná. Ovšem, když jsem si chtěla tortilly koupit domů, abych si je mohla dát ve zdravější formě, kdy se mi zamane, byla jsem nemile překvapená cenou a také jejich složením. Proto jsem zapátrala po receptu a rozhodla se udělat si tortilly doma :)
Tortilly (cca 11 ks):
Vše se vypracuje v tužší těsto. Bochánek těsta se zabalí do potravinářské folie a dá se do lednice alespoň na 30 min.. Poté se těsto vyválí na tenoučké placky. Mezitím se rozpálí teflonová pánev, do které se nasucho vkládají placky. Pozor, placky se pečou velmi rychle, stačí 30 – 40 vteřin a placka se vyndá na navlhčenou utěrku, aby neztvrdla.
Náplň - ta zábavnější část :
Náplň záleží zcela na tom, co máte nejraději a co se vyskytuje ve vaší lednici. U nás nejraději do tortill dáváme:
Tortilly můžete naplnit opravdu čímkoliv – cuketou, špenátem nebo cizrnou. Můžete je také zapéct se sýrem v troubě. Dá se říci, že s nimi můžete dělat takřka vše, co vás napadne Dobrou chuť
Tip pro vás: Servírujte každou náplň zvlášť do mističek, ať si strávníci mohou do tortill dát to, co mají nejraději.
Pokud tortilly všechny nesníte, můžete je zmrazit. A pokud je proložíte pečícím papírem, každou zvlášť, budete je moci postupně odebírat potřebné množství.
Snad budete s plackami doma úspěšní
Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |
Reklama
Komentáře k článku