Internetov sluby pro koly
portál pro všechny maminky
Dnes je sobota 21. dubna 2018, svátek má Alexandra, zítra Evženie
Vyhledávání

Rychlé lasagne

Rychlé lasagne
20. 10. - Zahraniční kuchyně
Za okny prší, ráno už škrabeme sklo na autě. Zdá se, že vysoké teploty jsou už definitivně minulostí. Proč si tedy nezavzpomínat na léto, na dovolenou a neudělat si k tomu italské lasagne :) Tento recept patří opět do kategorie rychlých receptů.

Ingredience

  • balíček lasagní (ty, které se nemusejí před přípravou vařit)

Masová směs:

  • 1 kg mletého hovězího masa
  • 2 konzervy naložených rajčat
  • 2-3 cibule
  • rajčatový protlak
  • 2 stroužky česneku
  • italské koření (bazalka, oregano, tymián, rozmarýn)
  • na dochucení – sůl, pepř

Bešamel:

  • 1 litr polotučného mléka
  • instantní jíška
  • ½ muškátového oříšku vcelku
  • cca 1/4 másla
  • dvě lžičky olivového oleje
  • 300 gramů nastrouhaného eidamu (nebo jiného sýra)
  • na dochucení sůl, pepř

Postup

Nejprve se připraví masová směs. Nakrájená cibule a česnek se osmaží na pánvi dozlatova. Poté se přidá maso, které se trochu osmahne a až se od sebe oddělí, vsypou se konzervy rajčat a rajský protlak. Maso se s rajčaty a protlakem provaří. Na závěr se dochutí italským kořením, solí a pepřem.


Jako další se připraví bešamel. Nejprve si rozpustíme máslo a olivový olej, do toho nastrouháme půlku muškátového oříšku. Do této směsi přilijeme mléko a do toho podle potřeby přisypáváme instantní jíšku (tu zde máme kvůli zrychlení vaření, můžete použít jíšku klasickou). Konzistence jíšky by měla být asi jako Salko. Tato směs by neměla projít varem. Na závěr dochutíme opět solí a pepřem.

Příprava samotných lasagní

Hranatá zapékací mísa se vymaže olivovým olejem a začneme vykládat plátky lasagní, na ně se rozprostře masová směs, na to nalijeme bešamel a posypeme sýrem. Na to přijde další vrstva plátků lasagní. Takto stále opakujeme, až vyčerpáme ingredience. Pozor! Lasagne musí být celé zalité směsí a bešamelem, aby změkly. Poslední vrstva je vrstva sýra. Vše se vloží do vyhřáté trouby a pečeme asi hodinku na 180°C (podle trouby).

 

Tip pro vás:

Pod první vrstvu lasagní položte pár koleček rajčat (lasagne se nepřipečou). A podáváme nejlépe s červeným vínem 


Sdílejte s přáteli
Facebook sdílení

Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |

Reklama

Komentáře k článku

 

Trička s vlastním potiskem
snadně, rychle a zábavně.

Základní školy
přehledný seznam všech základních škol v ČR.

Online hry
výběr z těch nejlepších online her.