Internetov sluby pro koly
portál pro všechny maminky
Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, zítra Rostislav
Vyhledávání

Co všechno pořídit svému prvňáčkovi?

Co všechno pořídit svému prvňáčkovi?
22. 8. - Škola
Už zbývá jen posledních pár dnů do konce prázdnin, a proto je zapotřebí začít připravovat svá dítka do školy, zejména prvňáčky. Co konkrétně jim ale nezapomenout pořídit?

Možná se vám to zdá téměř nemožné, ale prvních 6 let života vaší ratolesti uteklo jako voda, a ji už za pár dní čeká slavnostní den – nástup do první třídy. Jistě už plánujete, jak s ní její velký den oslavíte, kam zajdete – zda na pohár či do kina – apod., ale jak asi sama tušíte, to není to „nejpodstatnější“. Kromě těchto „milých“ plánů vás totiž čekají i jisté povinnosti. A sice pořídit svému dítku pořádnou výbavu, a na nic podstatného nezapomenout. Přeci jen lítat a shánět věci na poslední chvíli bývá mnohdy o nervy…


A proto, abyste se tomuto shonu pokud možno vyhnula, přinášíme seznam těch nejdůležitějších věcí, které bude váš synek či vaše dcerka v první třídě potřebovat.

Kdy a čím začít?

S některými nákupy samozřejmě můžete začít klidně hned (pokud jste již nezačala nebo je nemáte za sebou), jako třeba s nákupem školní aktovky či batohu nebo penálu. Školní aktovku totiž váš malý prvňáček ponese na svých zádech hned první školní den, a proto nelze s jejím pořizováním otálet. Jen dávejte pozor, aby se vaší ratolesti líbila, dobře jí seděla a byla pro ni zdravotně co nejméně závadná. Rozhodně tedy při jejím výběru nespěchejte a důkladně si vše promyslete. A pokud si nejste jistá, můžete si přečíst i následující rady, jak při výběru aktovky postupovat.


Co se týká penálu, zde je důležité, aby byl praktický a přehledný, měl pevné zipy a poutka na tužky a pastelky, a rovněž, aby se dětem líbil. Můžete samozřejmě koupit penál i s vybavením, ovšem leckdy je lepší si vybavení pořídit až dle požadavků školy. A co vše pak budete do penálu pořizovat? Samozřejmostí jsou nejen tužky a pastelky (nejlépe trojhranné a nelámavé), nůžky či guma, ale i lepidlo nebo ořezávátko. Ovšem pokud si něco z tohoto „risknete“ koupit dříve, s nákupem pera opravdu raději posečkejte na pokyny školy. V tomto případě opravdu nemůžete tušit, jaký typ vám bude od paní učitelky doporučen, a mohla byste tak zbytečně utratit peníze, za něž můžete své ratolesti pořídit něco „užitečnějšího“.

Přezůvky a věci na tělocvik

Jestliže už tedy tyto dvě nejzákladnější věci máte, můžete se „vrhnout“ na nákup přezůvek či potřeb na tělocvik (cvičky, triko, tepláčky), sáčků na boty apod. I zde je výběr víceméně individuální, a proto není zapotřebí s nákupem otálet a nechávat to na poslední chvíli.

Výtvarné potřeby

I na výtvarnou výchovu bude nutné vaší ratolesti pořídit mnoho věcí, které je nutné konzultovat ve škole. Vše pak mnohdy můžete koupit v některém z moderních kufříků, které obsahují vše potřebné (raději to však ještě zkontrolujte), nebo nakoupit zvlášť, dle svého uvážení.


Mezi hlavní položky tohoto „kufříku“ patří vodové barvy, tempery, mističky na vodu či paleta na barvy, štětce (různé šířky a tvary), zástěra, voskovky, fixy, plastelína, igelit na lavici, hadříky na otírání štětců apod.


Zkrátka a jednoduše, i z těchto „drobností“ vám půjde hlava kolem, je jich totiž víc, než dost. A pokud přeci jen na něco zapomenete, jistě vám to paní učitelka i ráda připomene.

Ostatní „drobnosti“

Toto jsme vám ale zatím „přednesli“ pouze seznam věcí na ty „odpočinkovější“ předměty, ovšem i na ty klasické je zapotřebí určitého vybavení (samozřejmě kromě již výše zmíněného penálu), jako například tabulka na psaní, desky a obaly na sešity a učebnice, desky na písmenka a číslice apod. U těchto věcí je ale opravdu nutné počkat až na konkrétní seznam školy, neboť například učebnice dnes mají mnohdy netypické formáty a obaly na ně tak musí být „speciální“. Nebo se klidně může stát, že škola některé z věcí objedná hromadně a vy tak pouze zaplatíte požadovanou částku - bez stresu a honění se po městě.


Jak vidíte, věcí, jež je nutno svému drobečku pořídit, je opravdu mnoho, a pokud byste to měla pořizovat všechno najednou, pořádně se zapotíte. Z tohoto důvodu si některé z těchto položek nakupte klidně dopředu (rovněž můžete například i láhev na pití, box na svačinu či ručník), ještě před začátkem školního roku, ať máte alespoň to nejnutnější připraveno včas a můžete se ty první školní dny vašeho potomka věnovat co nejvíce jemu samotnému 


Sdílejte s přáteli
Facebook sdílení

Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |

Reklama

Komentáře k článku

FINANČNÍ PROBLÉMY
Květiny

6.1.2021, cena: 10000 Kč
boruvky
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
prodam
Potraviny

10.9.2020, cena: 100 Kč
 

Trička s vlastním potiskem
snadně, rychle a zábavně.

Základní školy
přehledný seznam všech základních škol v ČR.

Online hry
výběr z těch nejlepších online her.


Buďte originální a kupte si vtipné těhotenské tričko. Použijte slevový kód SUPERMAMINA na 10 % slevu!

Vtipné tričko pro těhotné