Na pánvičce se rozpustí máslo, přisype se pórek nakrájený na kolečka, trochu se osmahne a poté se přidají na kousky nakrájené žampiony.
Mezitím se připraví sójové maso. Do vroucího vývaru vhodíme sójové kostky a vaříme, dokud nezměknou. Po změknutí se kostky přidají k pórku a žampionům a celá směs se zalije vývarem tak, aby bylo všechno ponořené. Poté se dochutí solí, pepřem a 2 lžícemi sójové omáčky. Vše se nechá krátce podusit. Na závěr přidáme smetanu, která omáčku zjemní a zahustí. Tato směs se podává s rýží. Uvedené ingredience jsou pro cca 4 osoby.
Tuto směs nemusíte zahušťovat smetanou a můžete přidat více zeleniny například nastrouhanou mrkev či papriku. Tím získáte zdravější variantu tohoto pokrmu.
Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |
Reklama
Komentáře k článku