Na sójové maso jsou názory rozporuplné, spoustě lidem chutná, ale je také početná skupina, která nemůže sójové maso ani cítit. Pokud patříte do té první skupiny, určitě vyzkoušejte následující recept na celkem rychlý a ... celý článek
Tyto recepty vznikají většinou, když doma najdete něco, co potřebujete rychle zpracovat. V mém případě jeden větší celer a tvrdý sýr. Tak vznikl tento výborný recept na celeráčky. Jsou to vlastně bramboráky z celeru. Výborné pro návštěvu k vínu anebo i jako rychlý oběd. Nejlepší jsou se zeleninou anebo zeleninovým salátem. celý článek
Často opomíjená zelenina, kterou nejčastěji konzumujeme jako smaženou v trojobalu. Zkuste tentokrát zdravější a chuťově zajímavější obdobu této české klasiky. celý článek
Tofu neboli sýr ze sójového mléka. Je kvalitním zdrojem vápníku, hořčíku a železa. Z vitamínů v něm nalezneme především vitamíny skupiny B, E. Také neobsahuje žádný cholesterol. Prostě super, zdravá suroviny za pár kaček. celý článek
Možná jste v obchodě viděli instantní verzi téhle dobroty, možné jste už i ochutnali. Jakmile, ale zkusíte placičky doma připravené, k instantním už se nevrátíte. celý článek
Potřebujete mít večeři za půl hodiny hotovou? Není nic jednoduššího, než připravit těstoviny na “sto způsobů”. Stačí přidat pár suroviny a zapéct v troubě.
celý článek
Základem tohoto receptu jsou ječné kroupy, sušené houby a sádlo. Kuba patří mezi vánoční pokrmy, ale my si ho s chutí připravíme během celého roku. celý článek
Pór máme k dispozici celoročně, běžně ho používáme k přípravě polévek, omáček nebo jako zelenou ozdobu. Pór povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje činnost zažívacích orgánů a činnost ledvin. celý článek
Když zbude doma starší chléb, určitě si usmažíte topinky a potíráte je česnekem nebo zdobíte strouhaným sýrem. Plněné topinky jsou další vylepšenou variantou. celý článek