Suroviny:
Krupky propláchneme ve studené vodě a krátce osmahneme na lžíci sádla. Zalijeme asi 1 litrem vody, osolíme a vaříme do změknutí. Ve druhém kastrůlku na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, předem namočené a pokrájené houby, přidáme kmín a asi 10 minut podusíme. Do uvařených krupek dáme osmaženou cibulku s houbami, rozetřený česnek, majoránku a promícháme. Pekáček vymažeme sádlem, přendáme do něj krupky a dáme zapéct do trouby.
Správně bychom měli povrch pokrmu ještě pomastit rozpuštěným sádlem, ale bohatě stačí sádlo, které jsme použili na vymazání. I tak je toto jídlo kalorické.
Dobře upečené jídlo má křupavou kůrčičku.
Černý kuba se podává s kyselou okurkou.
Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |
Reklama
Komentáře k článku