Doba přípravy: 60min
Ingredience na 6 porcí
Suroviny:
Zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubo na struhadle, nebo pokrájíme nožem na malé kousky. Cibuli také nakrájíme na jemno. Zeleninu s cibulí osmahneme na troše oleje s máslem, přidáme bobkový list. Počkáme, až zelenina trochu slehne a získá nazlátlou barvu.
Mezitím si kuřecí prsa pokrájíme na menší kousky, rukou mírně naklepeme, posolíme a opepříme. Na pánev si dáme kapku olivového oleje a kuřecí prsa na ní zprudka orestujeme z obou stran. Potom je přendáme do hrnce k orestované zelenině. Vše zalijeme vývarem, přidáme koření a necháme dusit asi půl hodiny. Mezitím si v hrnku připravíme směs k zahuštění. Smetanu rozmícháme s moukou. Když je zelenina s masem dostatečně podušená, vylovíme koření a maso. Zeleninu rozmixujeme na hustou kaši a postupně přiléváme smetanu s moukou. Maso vložíme zpět a i s omáčkou necháme projít varem.
Na závěr omáčku dochutíme podle každého chuti. (citrón, hořčice, ocet, sůl, cukr). Podáváme s celozrnným knedlíkem, anebo Vašim oblíbenými knedlíky.
NĚCO NAVÍC:
Pokud jste použili sójovou smetanu, stačí jedna vrchovatá lžíce celozrnné mouky, já nejraději používám špaldovou.
Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |
Reklama
Komentáře k článku