Doba přípravy: 5 min
Množství ingrediencí na 3velké porce
Suroviny:
Cizrnu propláchneme pod tekoucí vodou a přendáme do větší mísy. Čerstvý sýr nakrájíme na kostičky, jablko pokrájíme na tenké proužky, přidáme do mísy. Ořechy si posekáme na menší kousky, vmícháme do směsi a zakápneme pár kapkami oleje a znovu promícháme.
Něco navíc:
Já použila čerstvý,nesolený, ovčí sýr, který jsem si ochutila bylinkami, zakápla olivovým olejem a nechala marinovat přes noc v lednici. Nejlepší čerstvé sýry seženete na farmářských trzích a nebo ve specializovaných prodejnách. Samozřejmě můžete použít jakýkoliv jiný čerstvý sýr, nebo i polotovar jako je Lučina do salátu apod.
Sterilovaná cizrna je zde použitá, aby byl recept co nejjednodušší a nejrychlejší. Samozřejmě jde použít i doma uvařená.
Jak cizrnu správně uvařit, co obsahuje, pro koho je vhodná a další recepty z ní najdete zde.
Názor na tuto stránku
Líbí se | Nelíbí se |
Reklama
Komentáře k článku